Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: România amintește că este interesată de menținerea stabilității în regiunea Balcanii...

București: România amintește că este interesată de menținerea stabilității în regiunea Balcanii de Vest

DISTRIBUIȚI

145333 – 19042017 – Senatorul Cristian Dumitrescu, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, a avut o întrevedere, la 18 aprilie a.c., cu Natașa Nikolova, însărcinat cu afaceri a.i. al Republicii Macedonia în România. Cu acest prilej, partea română a subliniat importanța dialogului bilateral și a diplomației parlamentare, arătând că România este interesată de menținerea stabilității în regiunea Balcanii de Vest, aceasta constituind totodată o condiție pentru atragerea investițiilor și pentru asigurarea unui standard de viață mai bun pentru cetățeni.

Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului a menționat faptul că România este un partener de încredere în cadrul Uniunii Europene și NATO, statut obținut prin eforturi deosebite din partea cetățenilor și a reprezentanților statului român. Astfel, noul Guvern de la București înțelege importanța respectării angajamentelor asumate în cadrul UE și NATO, un exemplu în acest sens fiind punerea în aplicare a deciziei luate de către statele membre NATO de alocare a 2% pentru bugetul apărării.

La rândul său, Natașa Nikolova a reafirmat dorința Republicii Macedonia de a deveni stat membru al Uniunii Europene și NATO, exprimând încrederea că România va acorda în continuare sprijin, în acest sens.

În încheiere, Cristian Dumitrescu a exprimat disponibilitatea de a continua dialogul cu partea macedoneană, reafirmând totodată încrederea în valorile europene și euro-atlantice. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.