Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Sindicatele constată că politicienii vor vasali, nu funcționari. Se discută despre blocarea...

Sindicatele constată că politicienii vor vasali, nu funcționari. Se discută despre blocarea activității în administrație!

DISTRIBUIȚI

145232 – 12042017 – Sindicatele din administrație consideră că varianta proiectului de Lege a salarizării bugetarilor va duce la ”feudalizarea administrației publice” dacă va intra în vigoare în varianta propusă de PSD. Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) semnalează că din denumirea proiectului de act normative a fost eliminat termenul ”UNITARĂ”, iar prevederile lui vor permite aleșilor locali să stabilească ”după bunul plac salarizarea angajaţilor din primării şi consilii judeţene”, în limitele  impuse de salariul minim pe economie şi salariul viceprimarului.

”Pe ascuns, se încearcă politizarea administraţiei publice locale, transformarea unităţilor administrativ-teritoriale în adevărate societăţi comerciale, în care PRIMARUL/PREŞEDINTELE CONSILIULUI JUDEŢEAN=PATRON iar CONSILIUL LOCAL/CONSILIUL JUDEŢEAN=CONSILIU DE ADMINISTRAŢIE, în paralel cu ,,baronizarea,, administraţiei”, arată FNSA.

Sindicatele atrag atenția că variabilele incluse prin criteriile subiective din proiectul de lege duc la discriminare între angajați și încalcă principii constituționale și al stabilităţii funcţiei publice  specifice angajaţilor din primării şi consilii judeţene.

FNSA va sesiza toate forurile/instituţiile interne şi internaţionale cu atribuţii în materie constituţională şi convenţională a drepturilor omului pentru a stopa abuzurile la adresa salariaţilor din administraţia publică locală, legiferate în acest Proiect de lege de salarizare.

”Avertizăm toată clasa politică din România că nu vom accepta ,,blatul,, tuturor partidelor parlamentare de subjugare a administraţiei publice locale!

FNSA a solicitat de mulţi ani Legea unitară de salarizare, a participat la construcţia celor finalizate până în prezent dar care nu au fost aplicate şi este dispusă să contribuie la construcţia unei legi corecte, echitabile şi nediscriminatorie la adresa salariaţilor din primării şi consilii judeţene.

Solicităm organizarea de către Guvernul României a unor întâlniri cu reprezentanţii organizaţiei noastre pentru corectarea propunerilor din acest Proiect de lege care vin în contradicţie cu aşteptările noastre.

Ȋn acestă perioadă organizaţia noastră va consulta membrii de sindicat cu privire la acţiunile de protest la care vom recurge în cazul în care prevederile referitoare la administraţia publică locală vor fi păstrate în Proiectul legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Acestea vor culmina cu blocarea activităţii în sectorul nostru de activitate”, precizează Valer Suciu, preşedintele FNSA. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.