Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Liberalii cer clarificări privind întârzierea programului Start-up Nation

București: Liberalii cer clarificări privind întârzierea programului Start-up Nation

DISTRIBUIȚI

145793 – 16052017  Deputatul PNL Dumitru Oprea a semnalat, prin intermediul unei întrebări parlamentare, întârzierea flagrantă a punerii în aplicare a programului Start-up Nation Romania, o schemă de finanţare asumată de coaliția PSD-ALDE prin programul de guvernare şi pentru care aplicaţiile ar fi trebuit să înceapă a fi depuse de la 1 mai.

Chiar dacă Start-up Nation a fost aprobat din 30 ianuarie 2017, prin OUG 10/2017, programul a înregistrat numeroase modificări și amânări, precum și un adevărat haos comunicațional. Săptămâni la rând, în mediul online au circulat informaţii contradictorii privind condiţiile ce trebuie îndeplinite de viitorii solicitanți, nici în acest moment criteriile şi lista codurilor CAEN eligibile nefiind definitive.

În acest context, parlamentarul liberal a solicitat ministrului Alexandru Petrescu să precizeze când vor fi aprobate normele de aplicare, cât timp vor avea solicitanții să scrie și să înregistreze proiectele, când va avea loc evaluarea și când vor fi publicate rezultatele selecţiei.

De asemenea, acesta a mai solicitat ministrului să prezinte și unele detalii financiare ale programului Start-up Nation: data la care vor fi făcute primele plăți, suma estimată pentru cererile din program pentru anul 2017, dar și precizări cu privire la riscul ca cererile de plată aferente programului Start Up Nation să nu fie onorate anul acesta. PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.