Acasă Uncategorized București: Președintele României încurajează aprofundarea colaborării dintre UNICEF și Administrația Prezidențială în...

București: Președintele României încurajează aprofundarea colaborării dintre UNICEF și Administrația Prezidențială în contextul proiectului «România educată»

DISTRIBUIȚI

145574 – 03052017 –  Președintele României, Klaus Iohannis, a primit-o marți, 2 mai a.c., pe Afshan Khan, directorul regional pentru Europa Centrală și de Est și Comunitatea Statelor Independente al UNICEF. Discuţiile au vizat aspecte legate de rezultatele și progresele Programului de parteneriat dintre România și UNICEF, fiind abordate și prioritățile pentru perioada 2018 – 2022.

În acest sens, președintele României a subliniat rolul deosebit jucat de UNICEF în menținerea pe agenda publică a problematicii drepturilor copilului, prin prisma dreptului la educaţie, sănătate şi protecție socială. Totodată, președintele Klaus Iohannis a salutat dorința UNICEF de a sprijini accelerarea reformelor cu o abordare integrată în acest domeniu.

În cadrul întrevederii, președintele României a încurajat aprofundarea colaborării dintre UNICEF și Administrația Prezidențială în contextul proiectului «România educată», care reprezintă şansa dezvoltării societăţii prin educaţie. În plus, Președintele Klaus Iohannis a subliniat că eforturile comune ale UNICEF și ale statului român pot fi susținute de oportunități viitoare.

La rândul său, Afshan Khan a subliniat că Raportul «Evaluările și examinările în sistemul de educație din România», realizat de UNICEF în parteneriat cu OECD și Ministerul Educației Naționale, este un exemplu de bună practică, esențial pentru fundamentarea politicilor educaționale bazate pe evidențe promovate în cadrul proiectului «România educată». De asemenea, doamna Afshan Khan a menţionat, ca o potenţială prioritate a României în contextul preluării Preşedinţiei UE în anul 2019, tema participării mai active a adolescenţilor şi tinerilor în societate.

Prima vizită a doamnei Afshan Khan în România are loc în contextul viitorului Program de parteneriat pentru perioada 2018 – 2022, iar întâlnirea de ieri demonstrează importanța pe care Administrația Prezidențială și UNICEF o acordă educației, sănătății, drepturilor și protecției sociale a copiilor și adolescenților, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.