Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Scut în jurul lui Bejinariu

București: Scut în jurul lui Bejinariu

DISTRIBUIȚI

145884 – 30052017 Așa cum a fost recomandat în Comisia Juridică, deputaţii au repins prin vot, marţi, 30 mai, solicitarea DNA de încuviinţare a urmăririi penale a fostului secretar general al Guvernului Năstase, fost prim-ministru interimar, Eugen Bejinariu. Votul a fost secret, cu bile. Au fost 183 de voturi împotrivă, 88 pentru şi două abţineri.

La 22 noiembrie 2016, Ministerul Public solicita Camerei Deputaţilor să ”formuleze cererea de efectuare a urmăririi penale faţă de Bejinariu Eugen, fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului în perioada 2003-2004, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuveni”. După mai multe tentative de introducere a solicitării la votul din plen, acest lucru s-a întâmplat la şase luni de la primirea documentelor de la DNA. Comisia juridică a dat în urmă cu două săptămâni un raport de respingere acestei solicitări.

Florin Iordache: ”Ce legătură are imaginea Parlamentului?” – Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a spus, referitor la votul din plen conform căruia Eugen Bejinariu nu poate fi urmărit penal de DNA, că ”asta s-a cerut și ăsta este rezultatul votului”.

Întrebat care este imaginea Parlamentului în urma votului, fostul ministru al Justiției a declarat: ”Ce legătură are imaginea Parlamentului? Sau de ce? E un vot care s-a dat în Parlament!”. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.