Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Strategia Naţională Anticorupţie – Reuniunea platformei de cooperare a mediului de...

București: Strategia Naţională Anticorupţie – Reuniunea platformei de cooperare a mediului de afaceri

DISTRIBUIȚI

145848 – 18052017   Ministerul Justiţiei a organizat, la 17 mai 2017, reuniunea platformei de cooperare a mediului de afaceri, prevăzută de Strategia Naţională Anticorupţie (SNA) 2016 – 2020.

Reuniunea a fost condusă de Marieta Safta, secretar de Stat, care a subliniat, în deschidere, faptul că îndeplinirea obligațiilor din strategie este atât o obligație asumată la nivel intern, cât și una monitorizată în mod constant de Comisia Europeană, prin intermediul Mecanismului de Cooperare și Verificare. Stadiul implementării SNA va face obiectul următorului raport al Comisiei Europene, care este așteptat în luna iulie a acestui an.

La întâlnire au participat reprezentanţi din Asociaţia Română a Băncilor, Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în România, Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, Bayer Romania, Camera de Comerț și Industrie a României, Camera de Comerţ Americană în România, Camera de Comerț Britanico-Română, Centre for Advanced Research in Management and Applied Ethics, Deloitte, Telekom, Transelectrica, Orsin Management Consulting și Departamentul pentru Privatizare și Administrarea Participațiilor Statului din cadrul Ministerului Economiei.

Secretariatul tehnic al SNA, asigurat de Ministerul Justiției, a informat participanții cu privire la demersurile realizate de instituție pentru operaționalizarea mecanismului de monitorizare a implementării SNA, posibilitatea finanțării acțiunilor din SNA prin intermediul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, precum și cu privire la demersurile recente ale României de aderare la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, în special cele ale Ministerului Justiției de a deveni membru al Grupului anti-mită al organizației.

Membrii platformelor și-au exprimat disponibilitatea de a continua sprijinirea implementării SNA și au prezentat cele mai recente demersuri realizate în acest sens în ceea ce privește integritatea mediului de afaceri cu precădere în rândul întreprinderilor publice.

În cadrul întâlnirii s-au discutat temele misiunilor de evaluare tematică ce se vor desfășura pe parcursul anului 2017, respectiv declararea cadourilor, protecția avertizorului în interes public și funcțiile sensibile.  PROMPT MEDIA

 

foto:blog.strategic-contabilitate.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.