Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Zilele Muzeului Militar Național ”Regele Ferdinand I”, la a XVII-a ediție

București: Zilele Muzeului Militar Național ”Regele Ferdinand I”, la a XVII-a ediție

DISTRIBUIȚI

145762 – 12052017 Muzeul Militar Naţional ”Regele Ferdinand I” găzduieşte în zilele de 13 şi 14 mai  2017, manifestarea devenită tradiţională în spaţiul muzeistic bucureştean, ”„Zilele Muzeului Militar Naţional”, având temă ”Istoria militară retrăită”.

Ca şi în anii trecuţi, Muzeul Militar Naţional propune publicului un program atractiv şi în mare parte inedit, care se adresează cu precădere tinerilor vizitatori, interesaţi să cunoască aspecte mai puţin ştiute privind trecutul oştirii române dar şi publicului adult, pasionat de istoria militară în general, colecţionarilor de obiecte militare vechi, tuturor celor care doresc să petreacă câteva ore agreabile într-un spaţiu cultural unic în Bucureşti şi în ţară.

În aceste zile se redeschide sectorul de Istorie Militară Modernă, în care sunt prezentate pe larg evenimentele importante ale începutului de secol XX, inclusiv participarea armatei române la eroicele lupte pentru realizarea României Mari şi care conţine o varietate de obiecte originale din patrimoniul instituţiei, expuse într-o manieră modernă şi atractivă. În cadrul acestei manifestări, publicul vizitator va putea asista la reconstituirea epocii războaielor daco-romane.

În cele două zile ale manifestării vor avea loc depuneri de coroane, prin ceremoniale militare de epocă, la monumentele aflate în incinta muzeului: Monumentul Eroilor Regimentului 21 Infanterie (realizat de Oscar Han) şi la Monumentul dedicat generalului Ioan Emanoil Florescu (realizat de Jules Clement Chaplain).

Unele din activităţile specifice desfăşurate în Muzeul Militar Naţional, vor fi prezentate publicului în cadrul standurilor de restaurare-conservare şi ”Cultul Eroilor” de omagiere a militarilor căzuţi pe câmpul de luptă. În curtea Muzeului Militar Naţional va fi amenajat un cinematograf de campanie în care vor rula filme documentare cu tematică istorico-militară.

Ca şi în alţi ani, în cadrul manifestării va exista un târg al colecţionarilor de obiecte militare de epocă şi se va distribui ”hrană de război”, tradiţionala fasole cu cârnaţi, pregătită la bucătăria de campanie organizată în incinta muzeului.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.