Acasă Externe Germania – amenzi usturătoare pentru părinții care refuză vaccinarea

Germania – amenzi usturătoare pentru părinții care refuză vaccinarea

DISTRIBUIȚI

Guvernul României nu ia măsuri, deși 27 de copii au murit de rujeolă – 145844 – 29052017 –  Problema refuzului vaccinului nu este una care afectează doar România, ci este una întâlnită la nivel mondial. Doar că în timp ce Guvernul României nu face nimic pentru a rezolva această chestiune, alte țări impun măsuri drastice pentru a rezolva problema.

Germania va introduce de la 1 iunie amenzi de până la 2.500 de euro pentru părinții care refuză vaccinarea copiilor. Asta după ce și Italia a anunțat în urmă cu puțin timp că va introduce legislația care să împiedice copiii nevaccinați să fie înscrisi la cursurile școlilor de stat.

Ministrul german al Sănătăţii, Hermann Gröhe a explicat că măsurile se impun pentru creşterea ratei de vaccinare şi stoparea epidemiei de rujeolă cu care se confruntă ţara sa, scrie Gândul.

România se confruntă la rândul ei cu o epidemie puternică de rujeolă, 27 de copii murind ca urmare a acestei boli. Doar că guvernul nu este dispus să ia măsuri pentru a obliga părinții să își vaccineze copiii. Deși inițial se anunțau amezi pentru cei care refuză vaccinul prin Legii Vaccinării Obligatorii, ulterior au dat înapoi și legea rămâne doar cu caracter preventiv și informativ.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertiza, luna trecută, că rujeola se răspândeşte rapid în toată Europa din cauza scăderii acoperirii vaccinale. OMS recomandă ca rata de vaccinare să fie de cel puţin 95% în rândul populaţiei, însă foarte multe ţări se chinuie să atingă această limită recomandată. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.