Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Iohannis, urări pentru Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”

București: Iohannis, urări pentru Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”

DISTRIBUIȚI

146069 – 13062017 Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis marți, 13 iunie a.c., un mesaj cu ocazia aniversării a 170 de ani de învățământ militar românesc, la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”. Mesajul a fost prezentat de către Mihai Șomordolea, Consilier de Stat, Departamentul Securității Naționale – Secretariat CSAT.

„Aniversăm, astăzi, 170 de ani de la înființarea, la București, a primei școli militare de ofițeri din Principatele Române.

Mă bucură faptul că Academia Forțelor Terestre «Nicolae Bălcescu» din Sibiu continuă, cu excelență, tradiția educațională a acesteia și o îmbină cu atuurile modernității, promovând astfel calitatea educației și creativitatea în cercetarea științifică.

Cu acest prilej, îmi exprim aprecierea pentru întreaga activitate a acestei instituții de elită a învățământului superior militar național, care a format, pentru toate specialitățile militare aparținând Forțelor Terestre române, ofițeri competenți, cu înalte calități morale. Ei sunt liderii militari care și-au condus ostașii cu devotament și simț al datoriei, cu patriotism și, de multe ori, cu spirit de sacrificiu.

Toate aceste deprinderi și cunoștințe solide s-au dovedit esențiale pe câmpurile de luptă ale Războiului de Independență, ale Primului și celui de-al Doilea Război Mondial, precum și în operațiile de stabilitate și reconstrucție din Albania, Balcanii de Vest, Irak și Afganistan, din ultimele două decenii.

Academia Forțelor Terestre «Nicolae Bălcescu» este astăzi o instituție militară de învățământ universitar modernă, performantă și racordată pe deplin la exigențele societății bazate pe cunoaștere.

Remarc cu mândrie că ofițerii din Forțele Terestre fac față cu succes cerințelor profesionale impuse de standardele euroatlantice și realităților contemporane din teatrele de operații”, a subliniat Klaus Iohannis.

„La propunerea Ministrului Apărării Naționale, acord Ordinul «Virtutea Militară» în grad de Ofițer, cu însemn de pace, pentru militari, Drapelului de luptă al Academiei Forțelor Terestre «Nicolae Bălcescu».

Drapelul de luptă, simbolul onoarei și demnității militare, sub care cei care v-au precedat au răspuns cu eroism chemării patriei, mergând până la sacrificiul de sine, vă mobilizează pe dumneavoastră, cei de astăzi, să vă îndepliniți misiunile cu devotament.

Această distincție reprezintă aprecierea contribuției instituției dumneavoastră la păstrarea tradițiilor militare de-a lungul evoluției învățământului militar românesc, precum și a managementului performant care a asigurat câștigarea statutului de cea mai bună universitate regională.

Pe această cale, transmit corpului de cadre didactice întreaga mea admirație pentru consecvența, pasiunea și responsabilitatea cu care vă îndepliniți nobila dumneavoastră misiune.

Pentru studenți, exemplul înaintașilor constituie o valoroasă lecție de istorie.  Nu o uitați și fiți mândri de ea! În același timp, aceasta trebuie să vă motiveze pentru a obține în activitatea dumneavoastră, în continuare, rezultate care să sporească renumele și prestigiul instituției în care vă desfășurați activitatea.

Tuturor, vă doresc să rămâneți pe mai departe fideli preocupărilor dumneavoastră remarcabile, mult succes în activitate și împlinirea aspirațiilor personale și profesionale”, a mai adăugat şeful statului. – PROMPT MEDIA

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.