Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Laude fără exemple

București: Laude fără exemple

DISTRIBUIȚI

 146099 – 14062017 Deputatul PSD Marius Budăi a anunțat miercuri, 14 iunie, că în urma creșterilor de salarii care au avut loc în sistemul bugetar, în special în educație și sănătate, au început să se opereze majorări ale veniturilor și în domeniul privat.  Parlamentarul nu a dat însă exemple concrete unde au avut loc majorări salariale în domeniul privat.

”Programul PSD începe să producă efectele pe care le vizează, respectiv creșterea salariilor românilor, nu doar din sectorul bugetar, ci și din cel privat. Firmele private înțeleg că trebuie să dea românilor salarii mai apropiate de cele din Uniunea Europeană. O serie de companii internaționale care activează în România au crescut deja cu până la 25% salariile personalului. Măsura a fost luată ca răspuns la creşterile veniturilor bugetarilor”, a declarat Marius Budăi.

În ciuda tuturor criticilor că programul PSD de guvernare va destabiliza economia, pe primul trimestru România a avut o creștere economică de 5,7%, fiind pe primul loc în Uniune Europeană. Datorită acestor rezultate bune, de la începutul anului, mai multe organisme financiare și-au schimbat estimările în sens pozitiv în ceea ce privește evoluția economiei românești.

De asemenea, Institutul Național de Statistică a comunicat că prețurile de consum, se mențin la același nivel, în mai 2017 față de mai 2016. Creșterea puterii de cumpărare a fost determinată de măsuri concrete asumate și aplicate în programul de guvernare: creșterea salariului minim, eliminarea CASS pentru toți pensionarii și a impozitului pentru veniturile mai mici de 2.000 de lei, creșterea salariilor din administrație cu 20%, majorarea salariilor actorilor si artiștilor cu 50%, mărirea salariilor din sănătate și educație cu 15%, a crescut pensia minimă garantată. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.