Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Ne-am amintit că Bucureștiul este înfrățit cu Atena

București: Ne-am amintit că Bucureștiul este înfrățit cu Atena

DISTRIBUIȚI

146014 – 12062017  Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a intalnit sâmbătă, la sediul Municipalitatii, cu ministrul pentru Turism, Afaceri Maritime si Politica Insulara din Grecia, Panagiotis Kouroumplis, si cu primarul orasului Marousi, George Patoulis, care este si presedintele Uniunii Centrale a Municipalitatilor si Comunitatilor din Grecia si al Asociatiei Medicale din Atena. În cadrul intalnirii, s-a discutat despre dezvoltarea relatiilor de colaborare intre Bucuresti si Atena, atat in domeniul sanatatii, cat si al turismului si protectiei sociale.

Gabriela Firea: ”Bucurestiul si Atena sunt orase infratite inca din anul 1993, insa protocolul semnat atunci nu a produs efecte concrete. Imi doresc sa punem in practica aceasta colaborare si sa ne sustinem reciproc pentru binele cetatenilor pe care ii reprezentam. Unul dintre domeniile in care trebuie sa cooperam eficient este cel al sanatatii. Un alt domeniu de interes il reprezinta turismul, si ne dorim sa beneficiem de expertiza dumneavoastra in ceea ce priveste atragerea turistilor, mai ales ca Grecia este una din destinatiile de top in acest domeniu. Desi suntem orase diferite, unele probleme sunt comune si in acest sens, schimburile de experienta nu pot fi decat benefice. Va asigur de intreaga mea disponibilitate atat in ceea ce priveste sanatatea, dar si cooperarea culturala, sociala precum si intre oamenii de afaceri din cele doua orase”.

Referitor la demersurile care trebuie facute pentru dezvoltarea turismului medical, Gabriela Firea a explicat:”Speram ca Bucurestiul sa devina o destinatie preferata a turismului medical, mai ales ca in ultima perioada actuala administratie a facut investitii semnificative in acest domeniu. Un argument in acest sens il constituie bugetul local al Bucurestiului, din care au fost alocate aproximativ 95 de milioane de euro pentru modernizarea si dotarea celor 19 spitale aflate in administrarea Municipalitatii”.

Ministrul grec a precizat că este bucuros ca se află intr-o tara care, din punct de vedere istoric, se afla in relatii de prietenie cu Grecia de peste 100 de ani și a amintit că a inceput in anii trecuti o colaborare cu Ministerul Sanatatii din Romania, in mandatul lui Nicolae Banicioiu, in ceea ce priveste dezvoltarea turismului medical, dar si accesibilizarea preturilor la medicamentele inovatoare, pentru ca acestea nu sunt doar rezultatul investitiilor facute de companii, ci, reprezinta, in mare parte, produsul cercetarilor realizate cu banii dati de cetateni. ”Imi doresc ca aceste demersuri sa continue, sa produca efecte si sa fim de ajutor cetatenilor nostri. Protocolul care exista intre Bucuresti si Atena trebuie activat si ma angajez sa fac demersuri in acest sens pe langa primarul Atenei, precum si pe langa edilii celorlalte orase grecesti, in calitatea mea de Ministru al Turismului”.

La randul sau, primarul orasului Marousi, George Patoulis, a declarat: ”Administratiile locale ale oraselor noastre au un rol esential in ceea ce priveste dezvoltarea unor domenii esentiale ca sanatatea si protectia sociala si speram sa cooptam cat mai multe metropole intr-o colaborare clara, in beneficiul oamenilor. Trebuie sa incurajam turismul medical, de toate partile, sa facem schimburi de experienta, pentru ca atat Grecia cat si Romania au specialisti de exceptie si de aceea trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a facilita accesul pacientilor la un act medical de calitate”. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.