Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: USR consider că noul program de guvernare ”fură banii românilor”

București: USR consider că noul program de guvernare ”fură banii românilor”

DISTRIBUIȚI
foto Arhivă

146386 – 30062017 –USR avertizează că noul program de guvernare al coaliției PSD – ALDE va provoca haos în economie și finanțele publice.

”După un experiment economic și bugetar eșuat în prima jumătate a acestui an, PSD – ALDE au adus România într-o situație financiară critică, cu venituri mai mici decât cele programate și cu cheltuieli mult mari decât au fost anticipate. Această situație bugetară dificilă a dus la o nevoie disperata de resurse financiare pentru acoperirea promisiunilor nerealiste. Astfel, obiectivul principal al noului program de guvernare al coaliției PSD – ALDE este o  nouă impozitare care să ia mai mulți bani din buzunarul românilor în spatele unor noi promisiuni de majorare a salariului minim și a punctului de pensie. Peste noapte, impozitul pe profit se schimbă cu un impozit pe cifra de afaceri, se introduce o nouă taxă de solidaritate și se naționalizează Pilonul II de pensii. Acestea sunt decizii revoltătoare ale coaliției PSD – ALDE care va lua cu mai multe mâini ceea ce doar a promis că va da cu una.Renunțarea la impozitul pe profit și înlocuirea acestuia cu un impozit pe cifra de afaceri este o recunoaștere a incapacității și incompetenței guvernelor Dragnea 1 și 2 de administrare și colectare a veniturilor bugetare.  Combaterea evaziunii nu poate fi o scuză pentru aceste schimbări pentru că nu toți în această țară fură noaptea ca hoții așa cum noul guvern se pregătește să facă cu banii românilor din Pilonul II de pensii. Iar taxa de solidaritate este un concept comunist care ascunde de fapt întoarcerea la impozitul progresiv, împotriva tendințelor actuale din economiile dezvoltate de simplificare a sistemului fiscal. Efectul nu va fi cel dorit de autorii noului program de guvernare pentru că un regim fiscal neprietenos are consecințe negative pe termen mediu și lung în ceea ce privește atragerea de investiții și dezvoltarea afacerilor. În final, toți românii vor plăti prin împrumuturi și taxe mai mari acest nou experiment economic și bugetar”, se arată într-un comunicat de presă.

USR protestează față de măsurile anunțate de noul guvern, adoptate tot peste noapte, și se va opune în Parlament ”acestor inițiative de sorginte national-comunistă care riscă să destabilizeze și mai mult economia și bugetul țării care au intrat deja în anticipata degringoladă”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.