Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti USR nu mai vrea prag

USR nu mai vrea prag

DISTRIBUIȚI
foto Arhivă

 146003 – 09062017 Partidul Uniunea Salvați România nu susține introducerea unui prag valoric pentru infracțiunea de abuz în serviciu, iar dacă această soluție legislativă va fi promovată, USR va milita pentru instituirea unui prag valoric cât mai mic, în niciun caz la valorile vehiculate zilele acestea în spațiul public de către diferiți reprezentanți ai puterii.

„Considerăm că CCR este cea mai importantă instituție a statului de drept, care garantează supremația Constituției și domnia legii. Cu toate că procedura de numire a judecătorilor constituționali are un caracter politic, misiunea acestora rămâne una tehnico-juridică, deciziile acestora ca membrii CCR având ca unic scop asigurarea democrației prin drept și păstrarea ordinii constituționale. În acest context, observăm cu surprindere anumite disonanțe între unele decizii și cel mai recent comunicat de presă al Curții Constituționale, cu privire la abuzul în serviciu”, a declarat deputatul USR Silviu Dehelean, membru în Comisia juridică din Camera Deputaților.

Partidul Uniunea Salvați România nu susține introducerea unui prag valoric pentru infracțiunea de abuz în serviciu, întucât stabilirea prejudiciului pentru această faptă penală este de multe ori dificilă. Astfel, pentru ca o faptă să poată fi calificată drept abuz în serviciu, nu este obligatorie producerea unei pagube materiale, fiind suficientă vătămarea drepturilor sau intereselor legitime ale cetățenilor, care nu poate fi întotdeauna cuantificată în bani, a transmis partidul printr-un comunicat de presă.

„Sperăm ca odată cu publicarea textului efectiv al deciziei Curții Constituționale cu privire la introducerea unui prag valoric pentru infracțiunea de abuz în serviciu, să se lămurească dacă CCR a instituit sau nu obligații în sarcina Parlamentului. În acest moment avem un comunicat de presă care spune acest lucru și avem o declarație a fostului președinte CCR, Augustin Zegrean, care ne asigură că Curtea Constituțională are doar o radieră și nu un instrument de scris în fața textelor de lege. De asemenea, sperăm ca ministrul Tudorel Toader să reziste presiunilor domnului Liviu Dragnea și să facă un proiect de lege corect”, a mai adăugat deputatul USR, Silviu Dehelean. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.