Acasă Economie Din nou record la producția de grâu

Din nou record la producția de grâu

DISTRIBUIȚI

146641 – 13072017 –  Marii agricultori din România estimează că în acest sezon vor recolta mai mult grâu decât anul trecut, când producţia a fost una record, în timp ce alţi fermieri se aşteaptă la producţii similiare, anunță News.ro.

Recoltarea grâului este în plină desfăşurare, cam 40-50% din suprafaţa cultivată cu grâu în sudul României a fost recoltată. Producţia este bună şi sperăm că va fi la fel cu cea obţinută în 2016”, a declarat Ion Cioroianu, consilier în cadrul Asociaţiei Fermierilor din România (AFR). Producţia medie este cuprinsă între 4 şi 6 tone la hectar, iar în cazul fermierilor mari este semnificativ mai bună.

Pe de altă parte, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurenţiu Baciu, se fereşte deocamdată să ofere estimări clare. “Recolta grâului tocmai a început, nici 5% din suprafaţa semănată cu grâu a României nu a fost recoltată. Mai găsiţi grâu recoltat în Călăraşi, Olt, Giurgiu sau Constanţa, dar este un început timid. Nu putem face acum pronosticuri pentru că nu avem suficiente date. Pare a fi o producţie bună, dar aşteptăm să o recoltăm”, a adăugat Baciu.

Producţia de grâu a crescut anul trecut cu 4% comparativ cu 2015, până la 8,28 milioane de tone, nivel-record pentru România, înregistrând o medie de peste 4 tone la hectar. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.