Acasă Externe București: România vrea să atragă investiţii qatareze

București: România vrea să atragă investiţii qatareze

DISTRIBUIȚI

147113 – 10082017-  Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a avut ieri, la Bucureşti,  o întrevedere cu omologul său din Statul Qatar, Sultan bin Saad Al-Muraikhi, în contextul vizitei pe care demnitarul qatarez o efectuează în România.

Cu acest prilej, şeful diplomaţiei române şi oficialul qatarez au abordat recentele evoluții din regiunea Golfului. Ministrul qatarez a prezentat poziția țării sale cu privire la situația tensionată din regiune, cu accent asupra consecințelor umanitare și economice. Șeful diplomației române a exprimat preocuparea cu privire la prelungirea situației actuale din regiune și a reiterat susținerea României pentru demersurile internaționale de mediere a crizei. În acest context, a subliniat importanța relansării dialogului politic la nivelul Consiliului de Cooperare al Golfului.

Cei doi înalți demnitari au avut un schimb de opinii privind impactul actualului context politic şi de securitate asupra unor dosare regionale de actualitate, precum Siria, Libia, Yemen, Irak, Procesul de Pace din Orientul Mijlociu.

Ministrul Sultan bin Saad Al-Muraikhi a transmis deschiderea părții qatareze pentru consolidarea dialogului bilateral politico-diplomatic, economic și sectorial cu România. Cei doi oficiali s-au referit la cadrul juridic bilateral în negociere și, în context, au agreat oportunitatea încheierii unui Memorandum de înțelegere între cele două ministere de externe.

Ministrul român a reliefat importanţa cooperării bilaterale în plan economic şi investiţional, prin participarea la proiecte comune și atragerea de investiţii qatareze în România, precum şi interesul părții române pentru extinderea cooperării sectoriale, cu accent pe agricultură, energie, transporturi, afaceri interne, securitate cibernetică, educaţie şi turism. A mulțumit pentru decizia autorităților de la Doha de a permite intrarea cetățenilor români în Qatar pe bază de viză obținută la sosirea pe aeroportul din Doha, informează MAE.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.