Acasă Anchete Interne Alte 50 persoane salvate de poliţiştii de frontieră români aflați în misiune...

Alte 50 persoane salvate de poliţiştii de frontieră români aflați în misiune Frontex

DISTRIBUIȚI

 148034 – 09102017 – La sfârşitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1104 a Gărzii de Coastă, aflați în misiune FRONTEX în cadrul Operaţiunii Maritime Comune ”POSEIDON 2017”, au salvat 50 de persoane, dintre care 19 copii și 10 femei, care se aflau pe o ambarcațiune care risca să se scufunde în Marea Egee. De la începutul anului, poliţiştii de frontieră români au salvat peste 1.200 de persoane care se aflau în pericol, la bordul unor ambarcațiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene.

La 5 octombrie, orele 21.40, echipajul navei MAI 1104 a identificat, pe timpul unei misiuni specifice de patrulare desfășurate în Marea Egee, o ambarcațiune gonflabilă cu motor, supraîncărcată cu persoane. După evaluarea situației și având în vedere supraaglomerarea ambarcațiunii și riscul de a se scufunda, polițiștii de frontieră români au demarat acțiunea de salvare. La bordul navei Gărzii de Coastă au fost transbordate 50 de persoane, 19 copii, 10 femei și 21 bărbați. Polițiștii de frontieră le-au oferit persoanelor salvate asistență, hrană și apă, iar câteva ore mai târziu, acestea au fost debarcate în siguranță în Portul Chios și predate autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice (asistență medicală, identificare, înregistrare, amprentare etc.).

De la începutul anului, polițiștii de frontieră români de pe navele Gărzii de Coastă au salvat, individual și în cooperare cu echipajele celorlalte nave detașate de statele membre în Grecia, în cadrul Operațiunii Comune ”POSEIDON 2017”, peste 1.200 persoane care se aflau în pericol, la bordul unor ambarcațiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene, anunță Poliția de Frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.