Acasă Social Aparare Doi ofițeri români absolvenți ai Cursului de cooperare regională (NATO Regional Cooperation...

Doi ofițeri români absolvenți ai Cursului de cooperare regională (NATO Regional Cooperation Course -NRCC)

DISTRIBUIȚI

 148799 – 27112017  – Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a vizitat vineri, 24 noiembrie, Colegiul de Apărare al NATO din Roma, unde a participat la ceremonia de absolvire a promoției a XVIII-a a Cursului de cooperare regională (NATO Regional Cooperation Course -NRCC).

În cadrul întrevederii cu generalul-locotenent Chris Whitecross, comandantul colegiului, ministrul Fifor a subliniat faptul că în actuala promoție a NRCC se regăsesc și doi ofițeri români, ceea ce arată interesul crescut al Armatei României pentru pregătirea personalului în instituțiile de învățământ ale NATO.

”Este foarte important ca un număr din ce în ce mai mare de reprezentanți ai armatei noastre să beneficieze de pregătire în instituțiile internaționale de înalt nivel academic, Colegiul NATO fiind una dintre cele mai prestigioase. În același timp, încurajăm participarea cursanţilor din afara graniţelor României la cursurile pe care noi le organizăm în ţară, în instituțiile noastre de învățământ militar sau în cadrul unuia dintre cele mai importante centre de excelenţă ale Alianței, Centrul de Excelenţă HUMINT de la Oradea”, a declarat ministrul.

În calitate de speaker principal la ceremonia de absolvire a promoției NRCC, ministrul Fifor i-a felicitat pe cei 46 de absolvenți, din 9 țări NATO și 11 din țări partenere, cu ocazia absolvirii și i-a încurajat să fructifice oportunitățile deschise de participarea la cursurile Colegiului și să-și aducă personal contribuția la întărirea parteneriatelor dezvoltate de Alianță, în beneficiul generațiilor următoare.

”Consolidarea cooperării și stabilității în regiunea noastră, crearea unor mecanisme pragmatice și eficiente de colaborare, încurajarea permanentă a dialogului politic, schimbul de experiență și asistența în derularea complexelor procese de transformare și modernizare a instituțiilor de apărare, toate acestea reprezintă direcții de acțiune care ne pot ajuta, atât la nivelul NATO, cât și la cel al țărilor partenere, să facem față provocărilor din ce în ce mai complexe din mediul de securitate”, a precizat ministrul Mihai Fifor în alocuțiunea sa.

Ofițerii români absolventi ai celei de a XVIII-a NRCC sunt comandorul Răzvan-Gabriel Brătulescu, comandantul Bazei Militare 99 Deveselu, și colonelul ing. Nicu Tiperciuc, șef de secție în cadrul Direcției Domenii și Infrastructuri.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.