Acasă Politic Miniștrii Fifor și Meleșcanu la reuniunea Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles

Miniștrii Fifor și Meleșcanu la reuniunea Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles

DISTRIBUIȚI
foto:arq.ro

 148569 – 13112017 – Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, participă luni, 13 noiembrie, la Bruxelles, la reuniunile Consiliului Afaceri Externe şi Comitetului Director al Agenţiei Europene de Apărare (EDA), în formatul miniştrilor Apărării din statele membre ale UE.

Programul activităţilor începe cu o ceremonie de semnare a documentului de Notificare către Înaltul Reprezentant al UE şi Consiliu privind asocierea ţărilor interesate la procesul de cooperare structurată permanentă (PESCO). Miniştrii Apărării participă alături de miniştrii de Externe din statele membre UE la un dejun de lucru comun, în cadrul căruia vor fi abordate aspecte relaţionate cu implementarea Strategiei Globale a Uniunii Europene pe dimensiunea de securitate şi apărare. De asemenea, pe parcursul Consiliului Afaceri Externe sunt discutate progresele în cooperarea UE – NATO, în prezenţa secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg.

În cadrul Comitetului director al EDA sunt abordate subiecte de actualitate care vizează procesul de dezvoltare a capabilităţilor militare la nivel european, în special cu accent pe stadiul implementării sarcinilor cheie ale Agenției, în contextul evoluțiilor recente ale Politicii de Securitate și Apărare Comune.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, participă, la rândul său, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE), care se desfășoară la Bruxelles.

Pe agenda reuniunii ministeriale se află teme de interes major, precum relațiile UE – Africa, în pregătirea summit-ului Uniunea Africană-Uniunea Europeană, care se va desfășura la Abidjan (Coasta de Fildeș), în perioada 29 – 30 noiembrie 2017 și comunicarea strategică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.