Acasă Economie Dosare penale la Dragonul Roșu

Dosare penale la Dragonul Roșu

DISTRIBUIȚI

 148991 – 11122017 – În urma neregulilor constatate la firme care funcționează într-un complex comercial de la marginea Bucureștiului, polițiștii ilfoveni au întocmit dosare penale și au aplicat amenzi în valoare de 425.000 de lei, iar ca măsuri complementare au confiscat sume de bani precum și bunuri în valoare de peste 60.000 de lei.

La data de 9 decembrie a.c., polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, au desfășurat 20 de controale la societăți care funcționează în complexul comercial Dragonul Roșu din localitatea Dobroești, județul Ilfov.

Activitățile au vizat deținerea de mărfuri fără documente de proveniență, comercializarea acestora fără înregistrarea veniturilor în evidențele contabile, precum și comerțul cu produse contrafăcute ori piratate.

În urma controalelor efectuate, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală dar și două dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de comercializare a produselor contrafăcute.

Totodată, au fost indisponibilizate jucării și produse de sticlărie, acestea fiind susceptibile de a fi contrafăcute, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

De asemenea au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 425.000 de lei și au confiscate produse textile, globuri, costume de Moș Crăciun, coronițe de brad și pantofi, pentru care persoanele deținătoare nu aveau documente de proveniență. Valoarea bunurilor indisponibilizate sau confiscate se ridică la peste 60.000 de lei, anunță IPJ Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.