Acasă Anchete Interne Peste 88 de kilograme de chihlimbar, ascunse într-o autoutilitară

Peste 88 de kilograme de chihlimbar, ascunse într-o autoutilitară

DISTRIBUIȚI

148934 – 06122017 – Polițiștii de frontieră de la Petea au descoperit doi tineri care au încercat să scoată din ţară peste 88  kg de chihlimbar, în valoare de 89.000 lei, ascunse în compartimentul marfă al unei autoutilitare.“Ieri, 5 decembrie a.c., în jurul orei 9.00, s-a prezentat pentru a ieși din țară prin P.T.F. Petea, jud. Satu Mare, Marin M. în vârstă de 30 ani și Vasile M., de 23 ani, cu dublă cetățenie româno-ucraineană, călătorind cu o autoutilitară marca Mercedes Sprinter.

Cu ocazia efectuării formalităţilor specifice, în baza unei analize de risc, poliţiştii  de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă al autoutilitarei, a fost descoperită ascunsă cantitatea de 88,43 kg chihlimbar brut, pentru care cele două persoane nu dețineau documente de proveniență.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă,  faptă prevăzută și pedepsită de art. 270, lit. a, alin.2 din Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal al României”, precizează Poliţia de Frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.