Acasă Social Administratie Un nou spital, inaugurat de Firea

Un nou spital, inaugurat de Firea

DISTRIBUIȚI

 149117 – 18122017 – Primarul General, Gabriela Firea, impreuna cu ministrul Sanatatii, Florian Bodog, au inaugurat astazi, 18 decembrie, noul Spital de Ortopedie, Traumatologie si TBC Osteoarticular Foisor.

„De acum, Bucurestiul are unul dintre cele mai moderne spitale de ortopedie si traumatologie din Europa, Primaria Capitalei finalizand astazi o investitie esentiala in sanatatea tuturor romanilor. Ma bucur ca avem in Bucuresti un spital de excelenta la care vor apela nu doar cetatenii din Capitala, ci din intreaga tara.

La inceputul mandatului meu, acest proiect, ca si alte proiecte, de altfel, era blocat. Existau plati neefectuate, iar lucrarile stagnau. Am constituit un grup de lucru format din experti, s-au verificat toate platile, situatiile de lucrari si am reusit sa finalizam acest obiectiv atat de important.

Dupa un proces laborios de construire si modernizare, in care, este important de mentionat, activitatea spitalului nu a fost perturbata, iar bolnavii nu au fost mutati, noul spital Foisor ofera pacientilor conditii ultramoderne de confort si siguranta.

Este vorba de o investitie de 37 milioane euro doar in constructia cladirii si alte 12  milioane de euro in dotarea cu aparatura ultramoderna.

Ne propunem ca, in luna martie a anului viitor, sa incepem consolidarea si dotarea cladirii vechi a spitalului Foisor, care este monument istoric si care va fi dedicat exclusiv educatiei si cercetarii. Este vorba despre o investitie de aproximativ 10 milioane de euro, din care vom realiza si o parcare subterana cu trei etaje”, a anunţat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Potrivit sursei citate, noul spital Foisor este o constructie noua, de 9.000 de mp, 6 etaje, opt sali de operatie, 119 paturi si dotari de ultima generatie. Totodata, in acest spital, normele de securitate si confort sunt respectate in totalitate: un salon are maximum patru paturi, iar la parterul spitalului a fost amenajata o sala de kinetoterapie, unde pacienții vor putea face recuperarea medicala, precum si o sectie de imagistica ultramoderna cu tomografie computerizata și radiologie.

La randul sau, Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a declarat: “Colaborarea extraordinara intre doamna Primar General, Gabriela Firea, si managerul Spitalului Foisor a dus la realizarea acestui proiect. Ne dorim conditii mai bune pentru pacienti si conditii mai bune pentru medici. Acest nou spital va fi de asemenea si un punct nodal pentru bolnavii din alte centre din tara care necesita ingrijiri medicale complexe“.

Prezent la eveniment, rectorul UMF, prof. dr. Ioanel Sinescu, a declarat: „Iata ca scoala medicala romaneasca, prin ceea ce inauguram astazi, prin efortul Primariei Capitalei, inregistreaza un plus, pentru ca se da in functiune acest spital care vine sa intregeasca ceea ce era candva prestigios, Spitalul Brancovenesc cu clinicile sale de Ortopedie.”

Spitalul, cu profil unic in tara, este cunoscut la nivel național, european si international, prin calitatea ingrijirii si tipul complex de patologie. Aici sunt tratate toate afectiunile cuprinse in specialitatea ortopedie- traumatologie. Interventiile care se fac in spital sunt de la chirurgia endoscopica si prin tehnici mini invazive, pana la interventii majore, de lunga durata, de chirurgie spinala, revizii endoprotetice articulare, patologie septica, etc, proceduri care necesita resurse mari umane si financiare.

Unitatea medicala indeplineste toate cerintele privind securitatea pacientilor, cerintele ISU, detine undepartament de sterilizare de ultima generatie, computerizat si automatizat, astfel incat eroarea umana sa fie redusa la maxim și prin care se permite urmarirea electronica a instrumentarului medical, in orice moment.

Conform Municipalităţii, spitalul este dotat cu o instalatie de spalat paturi, unica in tara: dupa utilizare, paturile sunt coborate cu un lift la subsol, apoi intra in camera de spalare cu apa la 180 de grade, iar dezinfectarea se face cu solutii speciale. Readucerea paturilor in saloane se face prin circuite separate.

De asemenea, cele opt sali de operatie sunt prevazute cu filtre si ventilatoare speciale, astfel incat sa nu existe posibilitatea amestecarii aerului, iar in sectia de terapie intensiva, personalul medical are posibilitatea sa supravegheze pacientii, in permanenta, cu ajutorul unui sistem conectat la camerele video, montate deasupra fiecarui pat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.