Acasă Stiință Aur pentru România la un concurs de roboți din Coreea de Sud

Aur pentru România la un concurs de roboți din Coreea de Sud

DISTRIBUIȚI
foto:adevarul.ro

149619 – 31012018 –  Ca în filme, roboțeii creați de cei 27 de elevi știu să meargă, pot să transporte obiecte și chiar să construiască. Sunt programați să îndeplinească în timp record sarcinile pe care le primesc. Liceenii care i-au proiectat se gândesc deja să-i îmbunătățească pentru ca roboții să ne facă în viitor viața mai ușoară. Profesorii le prevăd tinerilor un viitor strălucit.

De la prima până la ultima piesă, cei 3 roboți care au participat la competiția din Coreea de Sud sunt construiți și programați de elevi din București. Ioana Song, elevă în clasa a IX-a, recunoaște că cel mai greu a fost să îi „convingă” pe roboți să se miște singuri.

Fiecare robot e realizat din metal și cântărește 25 de kilograme. Poate să ridice un zid de apărare din cuburi și să mute un om în miniatură.

Patru luni liceenii au muncit zi și noapte pentru a-i învăța pe roboți cum să evite obstacole. Drumul roboților din România până la competiția din Asia a fost plin de aventuri. Elevii și-au plătit singuri participarea la competiția din Coreea de Sud. Peste două săptămâni vor participa la un alt concurs, în Rusia. Sursa: stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.