Acasă Politic Beatrice Tudor (PSD): USR s-a făcut de râs în fața Curții Constituționale

Beatrice Tudor (PSD): USR s-a făcut de râs în fața Curții Constituționale

DISTRIBUIȚI
foto: fn24.ro

149929 – 22022018 – Deputatul PSD de București a criticat USR pentru ”scandalul din Parlament”, în condițiile în care Curtea Constituțională a României a respins, miercuri, sesizările depuse această formaâiune politică cu privire la modificările aduse legilor justiției. Mai mult, deputatul PSD a spus că membrii USR ”nu au nici cele mai elementare cunoștințe de procedură legală și parlamentară” și a susținut că USR-iștii ”nu urmăresc să facă decât scandal gratuit în Parlament”.

“Am văzut că magistrații de la Curtea Constituțională au respins ca inadmisibile sesizările USR pe legile Justiției. Au fost respinse toate cele trei sesizări din motive care sunt cât se poate de penibile pentru USR: neîntrunirea numărului de semnături necesare și depășirea termenului înăuntrul căruia se poate face sesizarea. Poate cel mai rizibil aspect este că USR a făcut sesizările după o lună și ceva, în condițiile în care termenul este de două sau cinci zile. Adică au așteptat să se termine vacanța parlamentară, ca să conteste la finalul lunii ianuarie niște legi adoptate la mijlocul lui decembrie. Membrii USR au demonstrat că nu cunosc deloc procedura parlamentară și nici termenele legale. Acest lucru arată că ei nu au vrut să critice pe fond modificările legislative, ci doar să facă spectacol politic”, a declarat Beatrice Tudor.

Deputatul PSD a mai spus că USR se transformă dintr-un partid de Opoziție într-un factor de dezechilibru instituțional în Parlament. “Sub pretextul că fac Opoziție, membrii USR nu fac alceva decât să vicieze și să afecteze dezbaterile și procedurile parlamentare. Logica lor este una electorală și comportamentul este cu mult sub limitele bunului simț. USR nu își dorește să aducă o contribuție constructivă, ci doar să conteste și creeze tensiuni. Acest lucru nu este compatibil cu funcționarea echilibrată a unei instituții precum Camera Deputaților”, a mai afirmat Tudor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.