Acasă Sud Prahova Pasarelă prăbușită peste liniie de cale ferată. Mai multe trenuri au fost...

Pasarelă prăbușită peste liniie de cale ferată. Mai multe trenuri au fost oprite temporar

DISTRIBUIȚI
Foto: IGSU

 149922 – 21022018 – Circulaţia trenurilor este blocată, miercuri dimineaţă, în Ploieşti, după ce o pasarelă de patru tone a căzut peste calea ferată şi a rupt firele de contact. Nicio persoană nu a fost rănită.

Şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Prahova, Mădălin Stroe, a declarat, corespondentului Mediafax, că este vorba despre o pasarelă veche:

”Este o pasarelă veche. S-a rupt probabil din cauza coroziunii. Susţinea conductele şi a căzut peste calea ferată, a rupt firele de contact”, a declarat Stroe. Acesta a precizat că în urma acestui incident, trenurile nu pot circula.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat că pompierii intervin pentru asigurarea zonei, pe calea ferată, în Gara de Vest, unde pasarela metalică a căzut peste cele două linii de cale ferată.

Foto: IGSU

”Pasarela are 4 tone şi o lungime de 15/ 3 m. Pasarela susţinea conductele de termoficare”, a precizat Vasiloae.

În judeţul Prahova, circulaţia feroviară este oprită în Gara de Vest a municipiului Ploieşti, deoarece un pod metalic a căzut pe liniile de tensiune ale căii ferate, din cauza uzurii, prăbuşindu-se practic peste acestea şi blocând deplasarea. Drept urmare, toate trenurile care circulă pe Magistrala 300 cu direcţiile Braşov-Ploieşti-Bucureşti şi retur vor avea întârzieri. În prezent trenurile care au acumulat minute de întârziere sunt R 3002 (10 min) şi IR 1644 (15 minute). În acest moment se încearcă remedierea problemei de către lucrătorii CFR. Nu au rezultat victime în urma incidentului” informează și Centrul INFOTRAFIC din cadrul IGPR.

Foto: IGSU

Poliția Transport Feroviar a deschis un dosar penal în cauză, asupra faptei, privind infracțiuni contra siguranței circulației pe căile ferate. Mădălin Stroe, șeful Poliției TF Prahova, a precizat că ancheta vizează identificarea vinovaților care ar fi trebuit să asigure mentenanța structurii metalice care s-a prăbușit peste liniile de cale ferată.

Mădălina Lupea, prefectul județului Prahova a anunțat că circulația trenurilor va fi blocată cel puțin până la orele prânzului. Potrivit acesteia,  se așteaptă sosirea unei macarale de la București, care să ridice structura metalică prăbușită.

“Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează publicul că traficul feroviar prin stația Ploiești Vest este oprit  din cauza prăbușirii pe calea ferată a unei pasarele metalice prin care trecea o conductă de apă a orașului. Menționam că în urma prăbușirii pasarelei peste cele 5 linii din stația CF Ploiesti Vest  au fost rupte și firele de contact care asigurau alimentarea cu energie electrică a locomotivelor”, se arată într-un comunicat oficial.

CFR a anunțat că mai multe tenuri de călători sunt oprite temporar:  16032 (Brașov-București) – staționează în Ploiești Vest, 15124 (Slănic – Ploiești Vest) – staționează în Ploiești Vest, 1644 – (Baia Mare-București Nord)  staționează în Buda,  15531 (București – Brașov)- staționează la intrarea în Ploiești Vest, 1631 (Brașov-București) – staționează la intrarea în Ploiești Vest,  3001  (București – Brașov) – staționează în Brazi.

De asemenea, compaia a mai anunțat că a luat o serie de măsuri pentru a limita neplăcerile cauzate călătorilor. Printre acestea, se numără transbordarea pasagerilor cu mijloace de transport auto între staţiile Ploieşti Sud-Buda cu autocare puse la dispoziţie de CFR SA şi dirijarea fluxului de călători de către personalul operatorilor de transport feroviar de călători. În prezent, se intervine cu personal specializat pentru debitarea și înlăturarea elementelor metalice desprinse din pasarelă şi eliberarea liniilor de cale ferată, astfel încât să fie asigurate condiţii în teren pentru accesul utilajelor şi a personalului de la SC Electrificare pentru intervenţii la instalaţiile de alimentare cu energie electrică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.