Acasă Social A2 a fost redeschisă

A2 a fost redeschisă

6 drumuri județene închise circulației auto

DISTRIBUIȚI
sursa foto: http://jurnalul.ro

145336 – 19032018 – Circulaţia pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa a fost reluată începând din această dimineaţă, de la ora 05.00, în condiţii normale (carosabil la negru), anunță Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Circulația pe A2 fusese întreruptă duminică din cauza fenomenului meteo de ploaie îngheţată.

Până marți,  20 martie a.c., ora 21.00 este în vigoare  o informare meteorologică de precipitații în general moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, polei, vreme deosebit de rece pentru toată țara.

Având în vedere condițiile meteo, circulația pe mai multe drumuri din țară se desfășoară cu dificultate, în condiții de iarnă.

La acest moment nu mai sunt drumuri naționale închise, totuși sunt restricții pe DN10 (Buzău- Brașov – Km 28), DN64 (Băile Olănești, Km 134) DN12B (Târgu Ocna), circulându-se alternativ pe un sens din cauza unor fisuri la terasamentul drumurilor sau alunecări de teren.

În prezent sunt 6 drumuri județene închise circulației auto: DJ 142L între loc. Mihalț și Zărieș (jud. Alba), DJ 104K între loc. Comăna de Jos și Crihalma (jud. Brașov), DJ 131B între localitățile Augustin de Racoșul de Sus (jud. Covasna), DJ 251G între loc. Valea Mărului și Măcișeni (jud. Galați), DJ 244E loc. Gugești (jud. Vaslui), DJ 205L este închis în zona localităţii Vrâncioaia (jud. Vrancea).

În județul Dâmbovița, traficul feroviar este blocat din cauza alunecării terasamentului CF 904 Fieni – Pietroșița la km 65+150, trenurile care circulau pe această rută, fiind anulate.

Pentru un trafic fără incidente, în condiții de iarnă, poliția recomandă conducătorilor auto să respecte indicațiile polițiștilor rutieri:

  • Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor
  • Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum mai ales atunci când carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei.

De asemenea, având în vedere informările de precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, operatorii de transport care deţin autovehicule cu masă mai mare de 3,5 tone, au obligaţia legală, de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.