Acasă Anchete Amplă operațiune antidrog

Amplă operațiune antidrog

DISTRIBUIȚI

145594 – 30032018 – Polițiștii de combatere a criminalităţii organizate din Galaţi, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au ridicat 2,5 kg substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive și aproximativ un kg. de cannabis, în urma a 29 de percheziţii domiciliare. Nouă persoane au fost reținute.

La data de 29 martie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Galaţi, au efectuat 29 percheziţii domiciliare, în județele Galați, Brăila și Constanța, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2017, în mod repetat, persoanele în cauză ar fi cumpărat, deținut și vândut unor consumatori de pe raza județelor Galați, Brăila și Constanța, diferite cantități de substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 2,5 kg. de substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, aproximativ un kg. de cannabis și 25.000 de lei. 53 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. din Galați, în vederea continuării cercetărilor. Față de 9 bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, din municipiile Galați, Brăila și Constanța, a fost dispusă prin ordonanță, măsura reținerii pentru 24 de ore.

În cursul zile de astăzi, persoanele reținute vor fi prezentate Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă. La acțiune au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.