Acasă Anchete Interne Elicopterele MAI au reluat misiunile aero-medicale de salvare

Elicopterele MAI au reluat misiunile aero-medicale de salvare

DISTRIBUIȚI
foto:facebook/ministeruldeinterne

145061 – 01032018 –  După mai multe zile în care aeronavele Inspectoratului General de Aviație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne nu s-au putut ridica de la sol din cauza viscolului și a ninsorii, joi, 1 martie a.c., au putut fi efectuate primele misiuni aero-medicale de transport ale unor persoane care aveau nevoie de asistență medicală de urgență.

MAI are pregătite de intervenție 14 aeronave care pot efectua zboruri în orice regiune a țării, mai puțin în zona montană înaltă. Din cauza condițiilor meteo, misiunile se efectuează doar pe timp de zi.

Până la acest moment elicopterele IGAv au executat 8 misiuni umanitare. Printre persoanele pentru salvarea cărora s-a intervenit cu aeronavele MAI se numără doi nou-născuți din jud. Dolj, respectiv jud. Giurgiu, o gravidă din jud. Constanța, o femeie cu septicemie din jud. Brăila și o alta cu probleme respiratorii din jud. Tulcea.

Începând cu data de 26 februarie a.c. și până în seara zilei de 28 februarie, când întreaga țară s-a aflat sub cod galben sau portocaliu de ninsoare și viscol, precum și avertizare meteo de ger, structurile MAI, împreună cu alte autorități, au intervenit în 79 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență pentru 87 de pacienți, printre care 26 de copii și 17 femei însărcinate.

De asemenea, s-a intervenit pentru deblocarea a peste 630 de persoane rămase înzăpezite pe diverse căi rutiere.

Astăzi, a fost reluată circulaţia pe autostrada A2 pe tronsoanele Bucureşti – Lehliu-Gară (Km.64) și Cernavodă – Fetești,    iar pe tronsonul Lehliu-Gară (km 64) – Cernavodă (km 160) se circulă controlat, cu restricţie de tonaj (3,5 tone).

În aceste zile, Ministerul Afacerilor Interne a fost la datorie, acționând zilnic cu o medie de 19.000 de angajați – polițiști, pompieri, jandarmi, precum și cu peste 9000 mijloace tehnice.

Având în vedere că rămân valabile până vineri, 2 martie a.c., la ora 20.00, avertizările meteo de cod galben și portocaliu de ger, MAI recomandă cetățenilor să respecte indicațiile autorităților, să se intereseze din timp asupra stării drumurilor și a vremii înainte de a pleca la drum și să evite pe cât posibil deplasările având în vedere temperaturile foarte scăzute.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.