Acasă Politic Premierul Dăncilă a ascultat păsurile reprezentanților Asociației M.A.M.E.

Premierul Dăncilă a ascultat păsurile reprezentanților Asociației M.A.M.E.

DISTRIBUIȚI

 145160 – 08032018 – Premierul Viorica Dăncilă a avut, la Palatul Victoria, o întâlnire cu reprezentanții Asociației M.A.M.E, care oferă sprijin copiilor cu afecțiuni oncologice și alte probleme grave, și ai Asociației Suport Mastocitoză România, în vederea identificării unor măsuri concrete destinate susținerii persoanelor cu astfel de afecțiuni.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai participat ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, și reprezentanți ai Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

”Consultările pe care le-am avut în ultima perioadă ne ajută să înțelegem complexitatea dificultăților întâmpinate de copiii și adulții cu probleme de sănătate, de toți semenii noștri care au nevoie de mai multă grijă și atenție. Îmi doresc să venim cu un pachet de soluții cât mai bine țintit și adaptat așteptărilor dumneavoastră”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Discuțiile s-au axat asupra decontării de către CNAS a tratamentului, terapiilor, investigațiilor și serviciilor medicale de care pacienții cu afecțiuni oncologice și cu mastocitoză au nevoie. De asemenea, reprezentanții asociației MAME au solicitat sprijin prin acordarea unui spațiu în care să poată fi asigurate servicii de consiliere psihologică, stomatologice, terapii și susținere în recuperarea materiilor școlare, având în vedere perioadele prelungite de spitalizare ale copiilor cu afecțiuni oncologice și alte probleme grave de sănătate.

Reprezentanții celor două asociații au fost deschiși colaborării cu instituțiile guvernamentale pentru identificarea soluțiilor la problemele ridicate. În cursul săptămânii viitoare, reprezentanții tuturor asociațiilor care au avut întâlniri de lucru cu prim-ministrul Viorica Dăncilă vor fi consultați asupra pachetului de măsuri menite să răspundă pe termen scurt la dificultățile semnalate, iar ulterior, va fi formată o echipă de lucru comună pentru a identifica măsuri care să fie implementate pe termen mediu și lung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.