Acasă Social Protest în fața Prefecturii Dâmbovița

Protest în fața Prefecturii Dâmbovița

Salariații companiei AsoCromsteel SA în grevă de o saptămână

DISTRIBUIȚI
fotoȘgazetadambovitei.ro

145657 – 04042018365 de salariați din cei 500 de salariați ai societății AsoCromsteel din Târgoviște se află de o săptămână în grevă generală, cerând condiții mai bune de muncă și salarii mai mari.

Zilnic, la sediul societății au loc pichete de grevă, iar joi, 5 aprilie, ora 13.00, pe platoul Prefecturii Dâmbovița va avea loc un protest. Bogdan Iuliu Hossu, președintele CNS Cartel ALFA, confederație care susține acțiunea grevistă, va participa la rotestul din fața Prefecturii.

 

Greviștii cer creșterea tuturor salariilor cu 500 lei și indexarea lor cu inflația în luna ianuarie 2019, grilă se salarizare cu coeficienți de ierarhizare la nivel de unitate și promovarea anuală a 35% din numărul de salariați, acordarea sporului de vechime în muncă (între 5 % și 25 %), acordarea unui spor de 20% pentru salariații care lucrează în sectorul galvanizare, de 15% pentru restul halelor de producție unde este prezentă noxa crom, mercur sau zgomot, și 10 % pentru salariații care tranzitează aceste locuri de muncă în timpul procesului tehnologic.

La nivelul companiei, în urma transferului de contribuții, 460 de salariați (peste 90%) au salariul minim pe economie. Aceștia lucrează în condiții de muncă care duc la boli profesionale grave și intoxicări cu crom sau mercur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.