Acasă Politic Un deputat PSD ne amintește că în Vinerea Mare nu se muncește

Un deputat PSD ne amintește că în Vinerea Mare nu se muncește

DISTRIBUIȚI

 145637 – 04042018 –  Prin declarația politică ”Tradiția pascală și România Centenară înseamnă o celebrare comună, în spirit de continuitate, acasă!”, deputatul PSD Claudiu-Augustin Ilișanu, membru în Comisia pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, transmite un mesaj pascal însoțit de argumentarea că Paștile anului 2018 reprezintă un moment oportun de  reconsolidare a legăturii  dintre generații și de solidarizare în jurul ideii de credință și de ideal național, în anul Centenarului.

Ilișanu menționează în debutul declarației sale importanța măsurii legislative adoptată la începutul lunii martie, prin care Vinerea mare devine zi liberă, o măsură prin care ”coaliția face ca românii să se alinieze din ce în ce mai mult politicilor occidentale, întrucât în 16 din cele 28 de state ale Uniunii Europene, Vinerea mare este zi liberă”.

Deputatul face referire și la două motive potrivit cărora România se află într-un moment național oportun: ”Avem două motive să fim la fel de solidari ca și până acum și să demonstrăm în continuare că țelul nostru comun este crearea cadrului optim pentru ca românii să aibă o viață mai bună în spațiul unde au trăit părinții și bunicii lor. Primul motiv pentru care trebuie să practicăm anticul ideal al bunătății este acela că suntem creștini, celebrând în curând sărbătoarea creștină prin excelență, ce ne reunește în fiecare an în jurul ideii de renaștere, de mai mult de două milenii. Al doilea motiv este cel al Centenarului Marii Uniri, care face ca țara noastră să se afle anul acesta într-un context de sărbătoare națională. Ambele motive festive propun evocarea unor realități trecute, însă care, prin virtutea credinței și prin potențialul social și politic românesc, au ajuns până la noi, oferindu-ne posibilitatea de a le cultiva întocmai și de a le transmite, la rândul nostru, mai departe”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.