Acasă Cultura/Media Premiul Nobel pentru Literatură nu va fi acordat anul acesta

Premiul Nobel pentru Literatură nu va fi acordat anul acesta

DISTRIBUIȚI

146130 – 04052018 –Premiul Nobel pentru Literatură nu va fi acordat anul acesta din cauza scandalului de hărțuire sexuală care a afectat Academia Suedeză

Academia Suedeză a anunțat că Premiul Nobel pentru Literatură NU va fi decernat în acest an, în contextul scandalului sexual care a zguduit în ultimele luni  instituția.

Este cel mai mare scandal în Academie, de când se acordă Premiul Nobel pentru Literatură, în 1901.

Academia Suedeză a anunțat că în 2019 va fi decernat și premiul pentru anul 2018.

Scandalul  a izbucnit în noiembrie 2017, când, în plină campanie #metoo, 18 femei l-au acuzat pe Jean-Claude Arnault, soțul poetei Katarina Frostersson,  membră a Academiei, de hărțuire sexuală.

Arnault  conduce, împreună cu soția sa, clubul privat “The Forum”, care a beneficiat de subvenții din partea Academiei. În acest context au fost descoperite și o serie nereguli  financiare.

Arnault este acuzat și că, din 1996, ar fi lăsat să răsufle de 7 ori informații despre câstigatorii premiului Nobel pentru literatură.

În afara a șase ani, în timpul războaielor mondiale, într-un singur an nu a mai fost acordat Premiul Nobel pentru Literatură – în 1935, când nu a fost găsit niciun scriitor a cărui operă literară să merite această distincție, notează BBC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.