Acasă Social București: A fost semnat contractul pentru înnoirea parcului RATB

București: A fost semnat contractul pentru înnoirea parcului RATB

DISTRIBUIȚI

146578 – 06062018 – Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a semnat ieri contractul pentru innoirea parcului RATB, prin Bucuresti urmând să circule încă 400 de autobuze, produse în Turcia. Primele 100 de autobuze vor sosi anul acesta.

Gabriela Firea: ”Pana la sfarsitul acestui an, incepand cu luna octombrie, vor veni la Bucuresti primele 100 de unitati,  urmand ca anul viitor, sa ajunga si restul de 300 de autobuze. Valoarea tranzactiei este 100 milioane euro plus TVA, ceea ce reprezinta un pret corect, mai ales ca este vorba despre autobuze ultramoderne, dotate la cele mai inalte standarde. Autobuzele au tot confortul, aer condiționat, sistem de taxare inteligent, sistem GPS care permite localizarea în trafic și furnizarea către călători a informațiilor legate de timpii de așteptare în stație și de parcurgere a traseului, sunt accesibilizate pentru toate categoriile de pasageri, beneficiază de supraveghere video atât în interior cât și în exterior. Doresc sa subliniez faptul ca aceasta achizitie nu a vizat numai pretul cel mai mic, ci si calitatea tehnica. Un pret corect reprezinta un calcul corect, adica 50% calitatea tehnica si 50% pretul autobuzelor. Avem trei tipuri de autobuze, in functie de traseele pe care vor circula: 320 de autobuze de 12m, cu un pret de 238.000 euro/buc + TVA, 50 autobuze de 10,7m, de 246.000 euro/buc + TVA si 30 de autobuze de 18 m, de 364.000 euro/buc + TVA”.

Se vor mai achizitiona 100 de autobuze electrice, 100 de tramvaie, 100 de autobuze GNC si 100 de troleibuze.

Firea a mai explicat ca cei aproape 2.700 de șoferi ai RATB vor fi instruiți pentru a folosi noile autobuze, iar primele unitati care  vor sosi la Bucuresti se vor afla în depourile RATB Alexandria, Obregia, Titan, Militari și Ferentari.

In ceea ce priveste garantia autobuzelor, acestea vor avea o garanție de opt ani, în acest interval, manoperă completă, inclusiv reviziile, intrând în sarcina furnizorului. Mai mult decât atât, în primii patru ani, mijloacele de transport în comun vor avea o garanție extinsă, adică inclusiv în ceea privește consumabilele de exploatare (uleiuri, filtre, manoperă de revizie tehnică, întreținere etc).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.