Acasă Uncategorized Forțele Aeriene Române, reprezentate la Exercițiul Multinațional TOBRUQ LEGACY 18

Forțele Aeriene Române, reprezentate la Exercițiul Multinațional TOBRUQ LEGACY 18

DISTRIBUIȚI

146561 – 05062018 – Peste 100 de militari ai Forțelor Aeriene Române, cu un sistem de rachete sol-aer HAWK și aeronave IAR-99 Șoim și MiG-21 LanceR, participă, între 4 și 15 iunie, la exercițiul multinațional de apărare aeriană cu baza la sol TOBRUQ LEGACY 18, care se desfășoară în Ungaria și Slovacia.

Scopul exercițiului, la care iau parte 19 țări membre ale NATO, este antrenarea forțelor în planificarea, organizarea și executarea unor operații de apărare aeriană într-un mediu multinațional complex, precum și testarea gradului de interoperabilitate în conformitate cu standardele și procedurile specifice.

Noutatea absolută pentru Forțele Aeriene Române este dislocarea unei subunități de rachete sol-aer în afara teritoriului național, cu personal și tehnică, folosind aproape toate posibilitățile de deplasare – atât pe cale rutieră, pe cale feroviară, dar și pe cale aeriană.

Participarea la exercițiu este dedicată împlinirii a 45 de ani de la înființarea Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer ”Nicolae Dăscălescu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.