Acasă Anchete Tunisian – declarat indezirabil pentru România

Tunisian – declarat indezirabil pentru România

DISTRIBUIȚI

146756 – 20062018 – La sesizarea Serviciului Român de Informații (SRI), prin sentința nr. 2903/2018 din 20 iunie 2018, Curtea de Apel București a dispus declararea ca persoană indezirabilă pentru România a cetăţeanului tunisian B. H. A., pentru o perioadă de 15 ani.

B.H.A. a venit in România în calitate de student în anul 2015, după ce a obţinut o viză de studii. A intrat în atenţia SRI în prima parte a anului 2018, pe fondul unor informaţii potrivit cărora acesta traversa un proces de radicalizare religioasă. S-a remarcat printr-un comportament specific unei persoane adeptă a ideologiei jihadiste, cu puternice tendinţe de izolare şi cu o activitate intensă în medii online radicale. Preocupările constante ale cetăţeanului tunisian pentru propaganda teroristă de pe site-urile de specialitate şi glorificarea atacurilor comise de membrii Daesh, au confirmat disponibilitatea lui B.H.A. de a comite acțiuni violente, fie în România, fie după deplasarea în teatrele jihadiste.

Tunisianul s-a identificat cu autorii unor atentate teroriste din Europa, înregistrate în perioada 2015 – 2018.

La propunerea SRI, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a sesizat Curtea de Apel Bucureşti care, în conformitate cu dispoziţiile art. 86 alin. 3 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 194/12.12.2002, privind regimul străinilor în România, a dispus măsura declarării ca indezirabil a lui BHA, pentru implicarea în fapte care, potrivit art. 3 lit. ”i” şi ”l” din Legea 51/1991 (republicată), constituie ameninţări la adresa securităţii naţionale. Ca urmare a sentinţei Curții de Apel București, străinul a fost luat în custodie publică de către Ministerul Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrări, în vederea îndepărtării de pe teritoriul național.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.