Acasă Politic PNL: Mărirea pensiilor cu câțiva lei, o lovitură dată bătrânilor care beneficiau...

PNL: Mărirea pensiilor cu câțiva lei, o lovitură dată bătrânilor care beneficiau de rețete compensate

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

147155 – 17072018 – Ipocrizia Guvernului PSD – ALDE lovește din nou, de această dată în pensionarii cu venituri modeste, care beneficiau de medicamente compensate, atenționează deputatul PNL Antoneta Ioniță. ”Anunțat cu mare tam-tam de ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, mărirea punctului de pensie înseamnă, de fapt, renunțarea la o serie de facilități pe care pensionarii le aveau, prima dintre ele, dar și cea mai importantă, fiind scăderea procentului de compensare la rețete pentru medicamente”.  De fapt, consideră deputatul Ioniță, asistăm la o ipocrizie fără margini, ridicată la statut de mare realizare. ”Încă o dovadă că actualul Guvern este rupt de realitate și încearcă să manipuleze, spunând doar partea de adevăr care-i convine”.

Ioniță, de profesie medic, a exemplificat cazul pensionarilor cu venituri de până la 900 de lei, lunar, care primeau o compensare de 90% la rețetele pentru medicamente. Odată cu majorarea pensiilor, sute de mii de pensionari care vor depăși acest plafon doar cu câțiva lei, nu vor mai beneficia de acest procent de compensare, ci doar de 50%, ceea ce înseamnă că vor cheltui mult mai mult pe medicamente.

”Imaginați-vă că un pensionar care depășește plafonul de 900 de  lei cu 10 lei și care are nevoie de medicamente de 200 de lei, lunar, va trebui ca de acum înainte să scoată din buzunar 100 de lei. Primește 10 lei și cheltuie în plus 80 de lei pentru medicamente. Aceasta este realitatea pe care Guvernul PSD – ALDE nu o recunoaște. Adăugați acestei situații și majorarea constantă a prețului la medicamente și aveți imaginea completă a unui tablou în care pensionarii sunt sacrificați, dar amăgiți cu realizări de carton”, a mai declarat deputatul brăilean.

Antoneta Ioniță anticipează că în perioada următoare cei mai mulți pensionari care-și vor pierde dreptul de compensare cu 90% la rețete, își vor vărsa nemulțumirile pe medicii de familie, deși aceștia nu au nicio vină și vor trebui să respecte legislația în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.