Acasă Uncategorized USR: Dragnea nu își întrerupe concediul pentru victimele violențelor din 10 august

USR: Dragnea nu își întrerupe concediul pentru victimele violențelor din 10 august

DISTRIBUIȚI
foto Arhivă

147485 – 21082018 – USR reclamă că sesiunile extraordinare ale Parlamentului se convoacă doar atunci când vrea liderul PSD, iar Liviu Dragnea nu vrea să își întrerupă concediul pentru a afla vinovații de violențele produse la mitingul din 10 august.

”Reprezentanții PSD au blocat astăzi solicitarea depusă de USR, PNL și PMP pentru convocarea unei sesiuni extraordinare. E un alt abuz marca PSD care încearcă să ascundă abuzurile jandarmeriei și ale lui Carmen Dan. În plus, Dragnea și pesediștii sunt plecați în concediu și nu se deranjează să vină la Parlament. Motivele invocate de PSD legate de autenticitatea semnăturilor depuse de deputați și respectarea prevederilor legale și regulamentare sunt invenții”, se arată într-un comunicat de presă.

Liderul de grup al USR, Claudiu Năsui, care a fost acuzat că nu a semnat solicitarea în original, a desființat toate aceste invenții în ședința Biroului Permanent.

”Nu a semnat nimeni în locul meu. Eu am semnat solicitarea pentru sesiunea extraordinară, este semnătura mea în ambele locuri. Faptul că actuala coaliția de guvernare recurge acum la tactici, atât de puerile, încât să nu recunoască semnăturile opoziției arată disperarea care există în tabăra dânșilor. Adică, ei comit abuzuri, ei au aceste probleme penale pe care le vede o țară întreagă, în schimb, retorica și strategia de comunicare este să acuze opoziția sau pe altcineva. Avem o putere care refuză să-și asume propriile greșeli și ceea ce s-a întâmplat stabilește un precedent foarte periculos în istoria parlamentarismului românesc”.

USR, alături de partidele de opoziție PNL și PMP, a cerut o sesiune extraordinară pentru a înființa două comisii de anchetă: pe tema violențelor de la mitingul din 10 august și pe tema epidemiei de pestă porcină. USR îl acuză pe liderul PSD Liviu Dragnea nu vrea să afle cine sunt vinovații pentru reprimarea brutală a unui protest pașnic și nici cine sunt responsabilii pentru extinderea epidemiei de pestă porcină. De ce? Pentru că PSD refuză să-și asume propriile greșeli.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.