Acasă Social Administratie RATB a devenit STB

RATB a devenit STB

DISTRIBUIȚI

147730 – 13092018 –  Incepand de astazi, Regia Autonoma de Transport Bucuresti – SA devine Societatea de Transport Bucuresti – STB SA, prin schimbarea formei juridice din regie autonoma in societate pe actiuni.

Primarul General, Gabriela Firea: „Astazi este o zi deosebit de importanta pentru Capitala Romaniei, pentru ca s-a realizat un pas esential pentru modernizarea transportului public, astfel incat Bucuresiul sa detina un sistem de transport integrat, sigur si eficient. Asa cum s-a stabilit prin Planul de Mobilitate Urbana Durabila 2016-2030 pentru regiunea Bucuresti- Ilfov, Regia Autonoma de Transport Bucuresti a devenit Societatea de Transport Bucuresti SA. Totodata, existenta unui contract de servicii publice este obligatorie pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile de catre autoritatea publica locala.

Subliniez ca aceasta masura administrativa, corelata cu alte masuri investitionale, reprezinta o etapa esentiala pentru modernizarea transportului public de calatori in regiunea Bucuresti–Ilfov, astfel incat, dupa mai mult un secol de la infiintare, una din cele mai importante companii de transport din Romania sa ajunga la un nivel similar celor din marile orase europene”.

De asemenea, Primarul General, Gabriela Firea, ii asigura pe toti angajatii Regiei ca, prin aceasta reforma, nu vor fi facute disponibilizari de personal, toti salariatii urmand sa fie preluati in structura noii societati comerciale. Totodata, Edilul sef reaminteste faptul ca, incepand cu luna viitoare, vor sosi in Bucuresti primele autobuze noi, ultramoderne, Euro VI, din cele 400 recent achizitionate de Primaria Capitalei: „Aceste mijloace de transport sunt dotate la cele mai inalte standarde, au tot confortul, aer conditionat, sistem de taxare inteligent, sistem GPS care permite localizarea in trafic si furnizarea catre calatori a informatiilor legate de timpii de asteptare in statie si de parcurgere a traseului, sunt accesibilizate pentru toate categoriile de pasageri, beneficiaza de supraveghere video atat in interior cat si in exterior. De asemenea, in paralel, se desfasoara actiuni de modernizare a mijloacelor de transport in comun existente, precum si actiuni de reabilitare a infrastructurii de transport”.

Reorganizarea RATB in Societate comerciala este necesara pentru punerea in aplicare a legislatiei nationale (Ordonanta de urgenta 30/1997 privind reorganizarea regiilor autonome) si se realizeaza conform cerintelor legislatiei europene si nationale privind incheierea de contracte de servicii publice/de delegare de gestiune.

Sistem de transport integrat si unitar pe intreg arealul teritorial al regiunii Bucuresti-Ilfov

In ultima sedinta de Consiliu General, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, CGMB a aprobat proiectul de Hotarare privind avizarea documentatiei de atribuire a contractului de delegare a gestiunii Serviciului Public de Transport, in arealul deservit de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Public Bucuresti- Ilfov, contract ce se va incheia cu Societatea de Transport Bucuresti.

Contractul de delegare reprezinta o etapa importanta in procesul de reforma si modernizare a serviciului de transport public in regiunea Bucuresti-Ilfov, urmand ca in a doua etapa sa se realizeze un sistem de transport integrat si unitar pe intreg arealul teritorial al regiunii Bucuresti-Ilfov precum si implementarea tichetului unic de calatorie.

Astfel, dupa aprobarea acestui proiect, se pot demara proiectele de modernizarea si dezvoltare a transportului public atât in Bucureşti, cât şi in judeţul Ilfov.

Contractul, care a fost agreat de toti membrii Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Public Bucuresti-Ilfov – ADTPBI, (asociatie constituita din toate cele 40 de localitati din Ilfov, Consiliul Judetean Ilfov si Municipiul Bucuresti) urmeaza a fi incheiat in urmatoarele zile intre STB si  Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Public Bucuresti-Ilfov (ADTPBI). Acest contract se va incheia prin atribuire directa in regim de urgenta, pe o perioada de maxim 2 ani, cu Societatea de Transport Bucuresti – STB SA.

 

In acest moment, STB SA administreaza 166 linii, dupa cum urmeaza:

 

– Tramvaie – 26 linii

– Troleibuze – 16 linii

– Autobuze urbane – 73 linii

– Autobuze expres si BCT – 4 linii

– Trasee de noapte – 26 linii

– Trasee preorasenesti – 21 linii – care acopera 17 localitati.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.