Acasă Externe Întrevederea prim-ministrul Guvernului României cu președintele Marii Adunări Naționale a Turciei

Întrevederea prim-ministrul Guvernului României cu președintele Marii Adunări Naționale a Turciei

DISTRIBUIȚI

148105 – 16102018 – În cadrul vizitei oficiale pe care a desfășurat-o la 15 octombrie la Ankara, prim-ministrul Guvernului României, Viorica Dăncilă, a avut o întrevedere cu Levent Gok, președintele în exercițiul al Marii Adunări Naționale a Turciei.

Prim-ministrul român a transmis interlocutorului aprecieri pentru excelenta cooperare la nivel parlamentar, atât în plan bilateral, cât și în formatul de dialog strategic trilateral derulat împreună cu Polonia și a subliniat importanța dialogului constant și consecvent la acest nivel, pe teme strategice.

A fost analizată evoluția cooperării pe temele de interes comun de pe agenda bilaterală și perspectivele de consolidare ale parteneriatului strategic, cu accent asupra relațiilor economice și asupra cooperării în materie de securitate, pilonii principali ai Parteneriatului strategic dintre România și Turcia. Cei doi interlocutori au analizat evoluția provocărilor de securitate în regiunea Mării Negre și acțiunile comune desfășurate pentru asigurarea securității și stabilității în zonă, precum și perspectivele de acțiune pe viitor.

Prim-ministrul Dăncilă a transmis aprecieri pentru contribuția Turciei în gestionarea problematicii migrației, în conformitate cu Acordul UE-Turcia și a reiterat susținerea constantă a României pentru parcursul european al Turciei, anunță Guvernul României..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.