Acasă Externe Vizita premierului Viorica Dăncilă la Wahat Al Karama și la Moscheea Șeic...

Vizita premierului Viorica Dăncilă la Wahat Al Karama și la Moscheea Șeic Zayed din Abu Dhabi

DISTRIBUIȚI

148136 – 17102018 –     În contextul vizitei de lucru efectuate în Emiratele Arabe Unite, în perioada 16-19 octombrie 2018, prim-ministrul român, Viorica Dăncilă, a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor din Abu Dhabi – Wahat Al Karama, monument dedicat soldaților din Emiratele Arabe Unite și cetățenilor emiratezi care s-au jertfit pentru crezul națiunii.

De asemenea, prim-ministrul Guvernului României a vizitat Moscheea Șeic Zayed din Abu Dhabi, cel mai mare lăcaș de cult din Emiratele Arabe Unite, care poate găzdui mai mult de 41.000 de credincioși.

Cu această ocazie, în dialogul cu interlocutorii emiratezi, premierul român a evocat diversitatea etnică și religioasă din Emiratele Arabe Unite, sens în care a apreciat eforturile făcute de autoritățile emirateze în vederea integrării minorităților religioase din această țară.

În contextul unei discuții pe marginea exponatului privind cele 99 de nume ale lui Allah, scrise caligrafic în scriere kufi, de către cunoscutul caligraf emiratez Mohammad Mandi Al Tamimi, prim-ministrul român a arătat că în România, cu precădere în zona Dobrogea, dar nu numai, comunitățile religioase, conviețuiesc în pace și înțelegere de sute de ani. Cu referire la comunitatea musulmană din România, premierul Dăncilă a arătat că aceasta datează din secolul al XIII-lea și a beneficiat întotdeauna de libertate de cult, fiind pe deplin dedicată valorii conviețuirii pașnice cu majoritatea creștină și cu celelalte minorități religioase din țara noastră, pe baza înțelegerii comune și a respectului reciproc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.