Acasă Politic Vizita șefului Statului Major al Forțelor Navale Elene în România

Vizita șefului Statului Major al Forțelor Navale Elene în România

DISTRIBUIȚI

 148526 – 14112018 – Generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major al Apărării, l-a primit, miercuri, 14noiembrie, pe viceamiralul Nikolaos Tsounis, șeful Statului Major al Forțelor Navale Elene, aflat în România la invitația viceamiralului Alexandru Mîrșu, șeful Statului Major al Forțelor Navale Române.

În cadrul întrevederii au fost trecute în revistă activitățile de cooperare actuale și viitoare în domeniul forțelor navale, pentru întărirea securităţii, atât la nivel regional, cât şi aliat.

În cadrul vizitei sale în România, oficialul militar grec va avea, de asemenea, o întâlnire de lucru cu conducerea Forțelor Navale Române, unde se vor discuta subiecte privitoare la proiectele celor două forțe navale înscrise în planul Cooperării Structurate Permanente (PESCO) al Uniunii Europene în domeniul securității și apărării, precum și cooperarea forțelor navale române și elene în cadrul exercițiilor din perioada următoare și în domeniul învățământului militar de marină.

Joi, 15 noiembrie, viceamiralul Tsounis și viceamiralul Mîrșu se vor deplasa la Constanța, unde se vor întâlni cu comandantul Flotei și cu comandantul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, după care vor vizita fregata „Regina Maria” și Nava-Școală „Mircea”.

Vizita șefului Forțelor Navale ale Greciei în România face parte din Planul cu activitățile internaționale al Statului Major al Forțelor Navale și contribuie la dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre cele două marine militare, atât în domeniul instrucției, cât și în domeniul învățământului militar.

În ultimul an, atât forțele navale ale României, cât și cele ale Greciei, au participat la o serie de exerciții comune: Sea Shield, Poseidon, Ariadne, Naias, dar și la programe de instruire în cadrul Centrului NATO de instruire operațională în domeniul maritim (NMIOTC) și în alte facilități aparținând forțelor elene și române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.