Acasă Externe Agenda Europeana Daciana Sârbu solicită Președinției române a Consiliului UE sprijin sporit pentru agricultura...

Daciana Sârbu solicită Președinției române a Consiliului UE sprijin sporit pentru agricultura bio

Apel către ministrul Daea: Fără ”renaționalizarea Politicii Agricole Comune”

DISTRIBUIȚI

149199 – 23012019 –  

Viitorul agriculturii bio și promovarea practicilor agricole sustenabile trebuie să reprezinte priorități pentru Președinția română la Consiliul UE, consideră eurodeputatul Daciana Sârbu (S&D), care a abordat acest subiect în Comisia de Mediu a Parlamentului European, în cadrul audierii ministrului român al Agriculturii, Petre Daea.

”Cifrele arată că state precum Austria alocă până la două treimi din fondurile agricole pentru agricultura sustenabilă sau agricultura bio, însă majoritatea țărilor alocă sume infime pentru astfel de practici. Puteți să ne asigurați că în Consiliu veți avea în vedere viitorul agriculturii bio și promovarea practicilor sustenabile?”, a punctat Sârbu în contextul prezentării de către ministrul Daea a programului Președinției române a Consiliului la capitolul Agricultură.

Daciana Sârbu și-a exprimat și temerile referitoare la gradul de ambiție al statelor membre în ce privește tranziția către o agricultură mai sustenabilă. Ea i-a solicitat reprezentantului Președinției române a Consiliului UE asigurări că, în această calitate, nu va susține ”renaționalizarea Politicii Agricole Comune”, care ar permite ca unele state membre să se îndrepte spre agricultura cu un caracter industrial și mai pronunțat, pe când altele fac eforturi spre reconversie către agricultura bio sau o agricultură mai verde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.