Acasă Politic Meleșcanu s-a întâlnit cu șefii de misiuni arabi și musulmani acreditați la...

Meleșcanu s-a întâlnit cu șefii de misiuni arabi și musulmani acreditați la București

DISTRIBUIȚI

150347 – 10052019 –  Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, i-a primit în audiență pe șefii de misiuni arabi și musulmani acreditați la București la data de 9 mai 2019. Întrevederea a constituit un prilej pentru trecerea în revistă a stadiului relațiilor bilaterale ale României cu statele reprezentate, context în care au fost examinate modalități concrete de amplificare a acestora.

            Totodată, în contextul Președinției României a Consiliului Uniunii Europene, ministrul a reconfirmat întreg sprijinul Uniunii pentru dezvoltarea în continuare a relațiilor UE cu partenerii sudici și din alte regiuni geografice, în vederea oferirii unui răspuns integrat la provocările comune actuale, precum migrația sau terorismul.

            Participanții la convorbiri au avut și un schimb de opinii cu privire la evoluțiile regionale din Orientul Mijlociu și Asia de Sud. Cu această ocazie ministrul Teodor Meleșcanu a reafirmat poziția tradițională a României cu privire la implementarea „soluției celor două state”, Israel și Palestina, care să co-existe în pace și securitate, și la necesitatea de a pune capăt conflictului israeliano-palestinian. A subliniat, de asemenea, că statutul Ierusalimului poate fi decis numai în urma unor negocieri directe între părțile implicate, anunță MAE. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.