Acasă Social Ne mai putem baza pe Poliția Națională?

Ne mai putem baza pe Poliția Națională?

DISTRIBUIȚI

150350 – 10052019 –   Recent, sindicatele din Poliție au protestat față de intenția primarilor de a-și subordona, pe lângă Poliția Locală, și Poliția Națională. Răspunsul Ministerului de Interne a fost ferm și prompt: avem propriile criterii de evaluare, iar voi aveți deja Poliția Locală în subordine.Numai că în timp ce ministerul încearcă să reabiliteze imaginea mult prea terfelită a Poliției Naționale, în teren unii angajați ai MAI par să nu-și înțeleagă pe deplin rolul și importanța pe care trebuie să le aibă în societate, rămânând surzi și muți față de abuzurile administrației locale.

            De Ziua Europei, Primăria Sectorului 5, prin Centrul Cultural și de Tineret ”Ștefan Iordache” a organizat, din nou, în Parcul Sebastian un concert între blocuri, după modelul nunților țigănești. Deși oficial al organizatorii au anunțat că spectacolul va avea loc între orele 15.00 și 21.00, muzica a bubuit în boxe, deranjând locuitorii din zonă, timp de aproape nouă ore (de la orele 15.00 până la orele 23.20, la care ar trebui să se adauge și perioada de probe de sunet), sfidând legea și bunul simț. Pe lângă sonorizarea, ca de obicei, exagerată, s-a consumat alcool spre bucuria celor prezenți, mulți din cartierul Ferentari, nicidecum din zonă.

            Dacă în cazul Poliției Locale nu mai miră pe nimeni că nu intervine, fiind subordonată primarului, reacția Secției 18 de Poliție este cel puțin ciudată, să nu o numim altfel. În loc să sprijine populația agresată de zgomotul excesiv, poliția națională s-a spălat pe mâini și a preferat să nu deranjeze aranjamentele Primăriei 5: ”Nu e treaba noastră, e treaba primăriei!”. Nu a contat că spectacolul autorizat până la orele 21.00 a depășit intervalul orar anunțat oficial, după cum nu a contat nici faptul că într-un loc public, considerat o zonă cu risc inclusiv pentru consumul de droguri, se consuma alcool aproape de miezul nopții.   Răspunsul Secției 18 a fost categoric: Nu avem ce face!

            În aceste condiții, ne întrebăm: Ne mai putem baza pe Poliția Națională?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.