Acasă Nord-Vest Maramures ANI cere Curții de Apel Cluj verificarea averii primarului Cătălin Cherecheș

ANI cere Curții de Apel Cluj verificarea averii primarului Cătălin Cherecheș

DISTRIBUIȚI

150937 – 01072019 – Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj, pentru verificarea modificărilor de avere și veniturile realizate de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

Potrivit ANI, între averea dobândită și veniturile realizate de Cătălin Cherecheș primarul municipiului Baia Mare (Maramureș), în perioada 26 iunie 2012 – 31 decembrie 2017, există o diferență nejustificatăde peste 2,7 milioane lei.

De asemenea, ANI mai arată că ”întrucât în declarațiile de avere din data de 17 iulie 2017 (rectificată) și din data de 15 iunie 2018, persoana evaluată a declarat informații neconforme cu realitatea, în speță un împrumut de 500.000 euro acordat în nume personal (în anul 2016), Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de „fals în declarații” în formă continuată, prevăzută de art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu aplicarea art. 35, alin. (1) din același act normativ”.

Agenția menționează că primarul Cătălin Cherecheș a fost informat în legătură cu declanșarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum și despre existența diferențelor semnificative, dar nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în acest sens. Precizăm că Agenția a transmis în atenția persoanei evaluate șase solicitări de a prezenta date sau informații relevante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.