Acasă Anchete Justitie Primarul Cătălin Cherecheș condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare

Primarul Cătălin Cherecheș condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare

DISTRIBUIȚI

 170614 – 24112023 – Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, a fost condamnat definitiv, la 5 ani de închisoare cu executare. Se menține, de asemenea, sechestrul pe mai multe bunuri, un autoturism și un teren, iar interdicția de a ocupa funcții publice a fost majorată de la patru la cinci ani.

Curtea de Apel Cluj a respins, vineri, apelul primarului şi a menţinut sentinţa dată în februarie 2022 de Tribunalul Cluj, fiind modificate doar câteva dispoziţii privind pedeapsa complementară, respectiv a fost mărită de la 4 la 5 ani perioada în care Cherecheş are mai multe interdicţii (să fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia de primar).

În plus, a fost menţinut sechestrul pe averea primarului: un autoturism marca Porsche Cayenne şi două terenuri, în vederea acoperirii prejudiciului pe care Cherecheş trebuie să-l achite în acest dosar, de 65.000 lei şi 5.000 euro, cu privire la care s-a dispus confiscarea specială.

Poliţiştii din judeţul Maramureş efectuează cercetări pentru depistarea primarului Cătălin Cherecheş pe numele căruia există un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de cinci ani.

„Astăzi, 24 noiembrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş au primit de la instanţa competentă un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, emis pe numele unui bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. Astfel, poliţiştii efectuează verificări, în vederea depistării bărbatului” a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Ionela Cosma.

În cursul dimineţii de vineri, poliţiştii prezenţi la locuinţa primarului, care au sărit gardul pentru a ajunge în casă, nu l-au găsit pe acesta.

Cătălin Cherecheș a fost dat în urmărire. stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.