Acasă Externe Croația: Val de caniculă 

Croația: Val de caniculă 

DISTRIBUIȚI

 151219 – 26072019 –      Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croația că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, în perioada 26-27 iulie 2019, majoritatea regiunilor țării se confruntă cu un val de caniculă. Autoritățile locale au emis cod portocaliu pentru temperaturi ridicate în regiunile Zagreb, Knin și Rijeka. A fost emis și un cod galben de caniculă pentru regiunile Karlovac, Gospić, Split și Dubrovnik. Se recomandă cetățenilor români să evite expunerea directă la soare și să se hidrateze corespunzător.

Autoritățile croate avertizează cu privire la posibilitatea existenței unor disfuncționalități în rețeaua electrică, precum și la riscul apariției incendiilor de vegetație.

Se recomandă consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic: https://www.meteo.hr; Automobil Clubului Croat: http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions; Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate: http://www.hznet.hr; Autorităţii Portuare Croate: http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă: http://www.ccaa.hr.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că, în situații de urgență, pe teritoriul R. Croația, pot apela numărul european unic de urgență 112.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență  al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginii de Internet  http://zagreb.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță”(http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.