Acasă Social Sanatate Plângere penală pentru cardul de sănătate blocat

Plângere penală pentru cardul de sănătate blocat

DISTRIBUIȚI

151163 – 22072019 –   Sunt din nou probleme cu funcționarea cardului de sănătate. Au fost lăsate fără mentenenaţă componente esenţiale sistemului, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea după discuţiile privind blocarea sistemului de carduri de sănătate.

Reprezentanții CNAS și cei care se ocupă de mentenanța sistemului de informatic al cardurilor de sănătate au discutat, luni, despre erorile platformei din ultimele zile.

Ministrul Sorina Pintea a spus într-o conferinţă de presă că a descoperit chestiuni suspecte şi că raportul la finalul investigaţiei privind funcţionarea sistemului va fi trimis la DNA. Ea a vorbit despre tergiversarea unor proceduri şi despre birocratizarea excesivă până când nu au mai putut fi finalizate proceduri de achiziţie.

”S-a dat drumul la sistem azi, din păcate, la ora 10 a înregistrat din nou sincope. Se impun măsuri urgente pentru a rezolva urgent modul de funcţionare a platformei. Azi se va face o procedură de achiziţie în regim de urgenţă având în vedere că pentru baza de date contractul a expirat, procedura începută nu a fost finalizată, fiind contestată, aşa că e nevoie de o procedură de urgenţă. Ar fi trebuit să fie făcută când s-a constatat că procedura pentru achiziţia sistemului de mentenanţă nu e finalizată. Achiziţionarea unei infrastructuri – e vorba de capacitatea de stocare, acum e ocupată 98%, va duce pe viitor la periclitarea sistemului. De ani de zile, CNAS, uzând de procedee exagerate şi birocratice a blocat funcţionarea normală a sistemului. Când niste proceduri puteau fi finalizate, au fost uitate oferte, care au expirat stând în Casă, ceea ce a îngreunat acest sistem. Acest raport finalizat va merge la DNA. Sper ca toţi cei care au avut competenţe în a rezolva aceste probleme să înţeleagă că e o problemă de securitate naţională şi să îşi ia rolul în serios”, a spus Sorina Pintea, citată de Digi24.ro.

Ministerul Sănătății a convocat, luni, o întâlnire cu reprezentanții Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) și cu responsabilii cu mentenanța sistemului informatic al cardurilor de sănătate, pentru a discuta despre problemele survenite în ultimele zile.

CNAS a anunţat, pe 10 iulie, că platforma informatică a asigurărilor de sănătate este indisponibilă, astfel că toate serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă în regim off-line.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.