Acasă Anchete Politia Locală verifică depășirea nivelului de zgomot la cluburile din Capitală

Politia Locală verifică depășirea nivelului de zgomot la cluburile din Capitală

DISTRIBUIȚI

Despre concertele organizate de primării în parcuri, lângă blocuri, nu zice nimic

151023 – 09072019 – Primaria Municipiului Bucuresti, prin Directia Generala de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti, a intensificat in aceasta perioada actiunile de monitorizare si control a activitatilor desfasurate de cluburile din Capitala, in vederea evitarii producerii de disconfort fonic, prin urmarirea nivelului de zgomot in limita legal admisa.

 Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea: ”Am dispus declansarea unei ample campanii de monitorizare a nivelului de zgomot, in special in zonele mixte, in care spatiile de relaxare sunt situate in apropierea celor de locuit. In ultima perioada am primit numeroase sesizari care atrag atentia asupra disconfortului creat de muzica data prea tare. Inteleg nevoia de a petrece vara cat mai placut, este sezonul in care ne dorim sa stam cat mai mult in aer liber, dar in Bucuresti sunt si oameni care au nevoie de liniste, sunt copii, persoane varstnice sau bolnavi de care trebuie sa avem la fel de multa grija, asa cum se intampla in orice comunitate functionala. Vor avea loc controale in fiecare week-end si, prin aplicarea legislatiei in domeniu, vom urmari sa incurajam respectarea drepturilor tuturor bucurestenilor”.

Astfel, avand in vedere sesizarile primite din partea cetatenilor cu privire la tulburarea linistii publice, pe parcursul intregului week-end, in intervalul 22.00 – 4.00, inspectorii DGPLCMB au efectuat masuratori sonometrice pentru constatarea depasirilor nivelului de zgomot in zona de nord a Capitalei – in proximitatea restaurantelor si cluburilor din Parcul Regele Mihai I (Herastrau).

Operatorii economici care nu respecta prevederile legale in vigoare risca sanctiuni cuprinse intre 30.000 si 60.000 de lei, in acord cu OUG nr.195/2005 privind protectia mediului. Mai mult, in cazul in care sunt inregistrate depasiri majore ale nivelului de zgomot, sau in conditiile in care se constata incalcarea repetata a prevederilor legale, agentii economici pot fi sanctionati chiar si prin suspendarea activitatii.

De la inceputul anului 2019 si pana in prezent, pentru nerespectarea prevederilor legale privind protectia mediului, au fost aplicate 44 de sanctiuni agentilor economici din Centrul Istoric si parcurile din Capitala.  

Poliția Locală nu controlează, însă, nivelul de zgomot atunci când au loc concerte în parcurile situate între blocuri, unde zgomotul infernal duce la imposibilitatea de a putea folosi locuința.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.