Acasă Anchete Interne Polițiștii de la Transporturi au salvat zece persoane de la sinucidere

Polițiștii de la Transporturi au salvat zece persoane de la sinucidere

DISTRIBUIȚI

151150 – 22072019 –    Bilanțul ultimei luni de acțiuni ale polițiștilor de la Transporturi: Zece  persoane salvate de la sinucidere, 384 de dosare penale întocmite, 134 de persoane prinse în flagrant delict, peste 100 de acțiuni pentru siguranța transporturilor și prevenirea ilegalităților și 26 de percheziții.

În perioada 14 iunie – 15 iulie 2019, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi din Poliția Română, polițiștii de la transporturi din toată țara au acționat în 195 de gări, aerogări, obiective economice, rute feroviare și navale, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare.

Au fost desfășurate aproape 2.000 de controale în stații de cale ferată, polițiștii patrulând în    3.957 de trenuri de călători. Activitățile au avut ca rezultat depistarea a 63 de persoane date în urmărire națională sau internațională, a 35 de minori lipsiți de supraveghere, care au fost predați familiilor sau internați în centre de plasament și a 14 persoane cu afecțiuni psihice, ce au fost internate în unități spitalicești.

Polițiștii au intervenit și pentru a salva zece persoane care intenționau să se sinucidă pe calea ferată.

Alte 106 acțiuni specifice au fost desfășurate pentru siguranța transporturilor și prevenirea comerțului ilegal, a contrabandei și a infracţiunilor de furt și cele în regim de taxi. Astfel, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 1.449 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 750.000 de lei, iar ca măsuri complementare, au confiscat bunuri de peste 440.000 de lei.

În această perioadă, au fost depistate în flagrant delict 134 de persoane bănuite de comiterea de infracțiuni. De asemenea, 311 persoane sunt cercetate în 384 de dosare penale întocmite. Sunt continuate cercetările și față de alte 14 persoane depistate cu substanțe halucinogene asupra lor.

În dosarele penale instrumentate, s-a reușit, până în prezent, recuperarea unui prejudiciu de peste 150.000 de lei. De asemenea, față de 8 persoane s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior una fiind arestată preventiv, iar față de alte 5 dispunându-se măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În alte dosare de contrabandă, furt din vagoanele de marfă și furt de relee din sistemul feroviar, polițiștii au efectuat 26 de percheziții, fiind indisponibilizate sau confiscate bunuri în valoare de aproape 300.000 de lei (printre care 73.900 de țigări,  29 de grame de bijuterii din aur, aproximativ 230 de grame de substanțe halucinogene).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.