Acasă Social Românii se pot pre-înregistra pe www.votstrainatate.ro

Românii se pot pre-înregistra pe www.votstrainatate.ro

DISTRIBUIȚI

151216 – 26072019 –   De duminică, 28 iulie 2019, românii din diaspora se pot înregistra pe platforma www.votstrainatate.ro, pentru o evidență mai bună. Este primul pas pe care trebuie să-l facă, așa încât să poată vota în condiții demne de secolul XXI. Trei zile vor sta deschise secțiile de votare, începând cu alegerile prezidențiale din toamnă. Românii stabiliți în străinătate își vor putea exprima votul și prin corespondență.

Există însă și câteva condiții, iar esențială va fi implicarea românilor care trăiesc în afara țării. Și asta pentru că în evidențele Autorității Electorale Permanente apar în acest moment doar 700.000 de cetățeni cu domiciliul în afara țării.

Ca numărul secțiilor să fie mai mare la următoarele alegeri, cetățenii români din afară trebuie să se pre-înregistreze pe platforma votstrainatate.ro. Apoi, vor putea vota timp de trei zile în secțiile de votare.

O vor putea face și prin corespondență.

Românii din diaspora speră ca prin aceste modificari să crească și mai mult numărul românilor care își exercită dreptul la vot.

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a anunțat că va începe o campanie de informare cu privire la alegerile prezidențiale. Dacă la europarlamentare au existat două tablete pentru votare, la alegerile prezidențiale Autoritatea Electorală Permanentă a precizat că vor exista și șapte dispozitive într-o secție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.